Un secret teribil

Un secret teribil

Editura
An publicare
2004
Nr. Pagini
472
ISBN
9739342841

Descriere

Un roman concentrat, plin cu detalii, o carte unde fiecare pagina pare atent conceputa pentru a nu-ti da nici o sansa sa intrerupi lectura. Povesti de dragoste, agenti ai statului ce-si depasesc atributiile postului, cautarea adevarului cu orice pret, familii privilegiate, toate acestea le vei gasi intr-o carte excelenta, fara cusur, atat prin stilul narativ, cat si prin complexa intriga.

O tinara ziarista cu abilitati de investigator, Joanna Haslam, este pe cale sa descifreze un secret care ar putea zdruncina din temelii casa regala britanica. Ea primeste de la o batrina misterioasa un do-cument pe care incearca, cu disperare, sa puna mina serviciile de informatii britanice. Pe parcursul investigatiei ies la iveala lucruri uimitoare: celebrul actor James Harrison, des-tinatarul epistolei, care semana in mod izbitor cu ducele de York "viitor rege al Angliei" a fost folosit ca sosie a acestuia.

Harrison si-a luat atit de in serios rolul de dublura incit a ajuns in patul ducesei, cucerita de farmecul lui irezistibil. Spre a-l proteja, ii ofera o scrisoare-gaj, cu un continut exploziv pentru familia regala. La moartea actorului, documentul trebuia re-cuperat de serviciile secrete, dar ajunge la batrina, si apoi la Joanna... O proza alerta, plina de intimplari dense si neprevazute, scrisa cu mult talent, o lectura incintatoare.    

Pe aceeași temă

Lucinda Edmonds

Ngugi Wa Thiong`o,Ngugi Wa Thiong`o

Nelson Demille

Lucinda Edmonds