Drept international privat. Editia a II-a

Drept international privat. Editia a II-a

An publicare
2020
Nr. Pagini
172
ISBN
9786062611453

Descriere

Lucrarea pe care o propunem cititorilor reprezinta o forma adaptata editorial a cursului de Drept international privat, adresandu-se astfel, in principal, studentilor de la specializarea Drept, dar celor care urmeaza studii aprofundate in domeniul dreptului privat.
Pornind de la aceasta premisa, am incercat sa oferim cititorilor nostri o constructie conceptuala simpla accesibila, care sa le permita sa se familiarizeze cu terminologia specifica dreptului international privat.
In ceea ce priveste conceptia de ansamblu a lucrarii, am incercat sa combinam abordarea interdisciplinara cu prezentarea unitara si, pe cat posibil, echilibrata a aspectelor de ordin substantial a celor de ordin procedural. in aceasta idee, lu&area este structurata pe doua parti: una generala cealalta speciala.
Partea I-a - generala este dedicata unor aspecte termino-logice, preponderent teoretice, analizand principalele institutii de drept international privat, iar partea a II-a - speciala prezinta un caracter mult mai concret, aplicativ, cuprinzand analiza principalelor norme conflictuale ce guverneaza institutiile de referinta ale dreptului international privat roman.
In concret, prima parte contine unele consideratii preliminare, caracteristicile raportului de drept international privat si ale normei conflictuale, izvoarele dreptului international privat roman, teoria conflictului de legi, analiza aplicarii dreptului strain, a legii straine si a legii nationale din perspectiva dreptului international privat roman... - [din Cuvant-inainte] Alba Iulia, 10 ianuarie 2020 - Autoarea

Pe aceeași temă

Laura Cetean Voiculescu