Scrieri. Partea Intai - Talcuiri la Sfanta Scriptura


0 ( 0 )

AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
504
ISBN:
6422839000619
BDCID:
00429886

Tâlcuiri la Sfânta Scriptură, este titlul celui de-al LII-lea volum din Colecția „Părinți și Scriitori Bisericești”.

Autor al acestor tâlcuiri este Sfântul Ambrozie, episcop al Milanului în veacul al IV-lea, cel care a înlesnit și în acest mod, fericita întâlnire cu înțelesul adânc al scrierilor sfinte. Aceeași claritate și asumare morală, ca și în viața personală, dovedește ilustrul Părinte al Bisericii, atunci când este vorba despre comentariile la „Cartea Facerii”, dar și când se adresează împăratului Teodosie cel Mare, îndemnându-l să se pocăiască precum regele David, în scrierea „Apologie la David. Către împăratul Teodosie”.

De asemenea, Sfântul scrie cu mult curaj și „Despre binefacerile morții”, text care poate fi găsit în acest volum din Colecția Părinți și Scriitori Bisericești și care poartă un îndemn mereu actual: acela de a lăsa deoparte lucrurile trecătoare și de a avea mai multă grijă de sufletul nostru.

Traducerea opurilor din acest volum a fost realizată de Pr. prof. Teodor Bodogae, Pr. prof. Nicolae Neaga şi Prof. Maria Hetco, după textul latin publicat în colecţia Corpus scriptorum eclesiaticorum latinorum, Vol. 32, Viena, 1897 - 1902


Carti Religie

Comandă CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit