Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie

Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie

Autor
Editura
An publicare
2014
Nr. Pagini
288
ISBN
6422839005874
Categorii

Descriere

Lucrarea reuneste articole publicate in cursul Anului omagial euharistic 2014, in cadrul rubricii „Raspunsuri liturgice” din Ziarul Lumina. Articolele sunt semnate de specialisti in liturgica, preoti cu o bogata activitate pastorala si didactica precum Nicolae D. Necula, Viorel Sava, Marian Mihai, Vasile Gavrila si Silviu Tudose.
Cartea este structurata sub forma a 38 de intrebari si raspunsuri. Autorii raspund pe larg la intrebari precum "De cate ori pe an trebuie sa ne spovedim?", "Cum ne alegem duhovnicul?" sau "Poate un duhovnic schimba un canon dat de un alt preot?".
De asemenea, cartea vorbeste despre datoriile reciproce pe care duhovnicii si credinciosii le au unii fata de ceilalti, dar si despre abaterile liturgice sau canonice. in plus, sunt discutate si dileme specifice lumii contemporane, lucrarea vorbind, de exemplu, despre rinduielile bisericesti pe care trebuie sa le implineasca sotii care au divortat si apoi s-au impacat.
Aricolele publicate demonstreaza ca Taina impartasaniei, precedata in mod obligatoriu de Taina Spovedaniei, ne defineste si ne pastreaza calitatea de crestini ortodocsi

Pe aceeași temă