Concepte-cheie din gandirea si cultura chineza


Etichete:

Editura:
Ideea Europeana - 2020 - 150 de pagini

ISBN:
9786065947092
BDCID:
00429806

Descriere

Conceptele-cheie din gândirea și cultura chineză reprezintă coagularea concisă a istoriei noastre care se întinde pe o perioadă de peste 5000 de ani. Selectarea și prezentarea lor înseamnă o muncă pe cât de interesantă, pe atât de importantă și în țară, dar și în întreaga lume.
(Li Xueqin – profesor la Institutul de cercetare a culturii gândirii, profesor la departamentul de istorie din cadrul Universității Qinghua, cercetător de prim rang și șeful echipei de specialiști din cadrul Proiectului arheologic destinat dinastiilor Xia, Shang și Zhou)
Proiectul „Concepte-cheie din gândirea și cultura chineză” a înregistrat un debut foarte bun. Sper ca, prin acest proiect, conceptele-cheie selectate în carte să fie difuzate peste timp și spațiu, mai departe și pentru perioade lungi, astfel încât să-i ajute pe străini să înțeleagă tradiția culturii și gândirii chineze, să înțeleagă făgașul ales de chinezi, să înțeleagă „visul chinez”.
(Huang Youyi – Director adjunct la Asociația traducătorilor autorizați din China, director al Comisiei de autorizare a traducătorilor de limba engleză din China)
Studenții din Vest care studiază filosofie și cultură chineză, dacă aspiră să dobândească o înțelegere nuanțată și sofisticată asupra acestei tradiții antice, trebuie să stăpânească un vocabular conceptual care le va asigura un portal prin care să pătrundă în alt tărâm, cel al gândirii chineze. În acest proiect au fost angrenați specialiști de marcă pentru a selecta, cerceta și explica structura conceptuală a culturii chineze și pentru a le furniza acestor studenți resursele critice necesare, pentru a putea, astfel, să-și extindă orizontul cultural.
(Roger T. Ames – profesor de filosofie și editor la Philosophy East&West)


Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.