Baze de date

Baze de date

An publicare
2013
Nr. Pagini
158
ISBN
9786066478151

Descriere

Lucrarea Baze de date realizeaza o introducere in tematica bazelor de date relationale si a sistemului de gestiune al bazelor de date Microsoft Access.
In primul capitol se prezinta o scurta introducere in problematica bazelor de date, clarificandu-se notiunea de baza de date si sistem de gestiune al bazelor de date.
Capitolul al doilea descrie modelul relational al datelor.
Se prezinta elementele de baza ale acestui model de date, precum si operatorii modelului. Capitolul se incheie cu o prezentare a problematicii normalizarii bazelor de date si a etapelor care trebuiesc urmate la proiectarea si implementarea unei baze de date.
Capitolul al treilea este dedicat prezentarii sistemului de gestiune al bazelor de date Access. Se prezinta structura unei baze de date Access, tipurile de obiecte care intra in componenta unei astfel de baze de date precum si principalele facilitati ale SGBD Access.
Urmatoarele capitole sunt destinate prezentarii modalitatii in care se lucreaza cu obiectele unei baze de date Access. Astfel, in capitolul al patrulea este prezentata modalitatea de creare a obiectelor de tip Tables (tabele) precum si a relatiilor intre tabele. Capitolul al cincilea este dedicat obiectelor de tip Query (cerere de interogare). Se prezinta tipurile de cereri de interogare suportate de sistemul Access si modul de creare a acestora folosind interfata grafica a sistemului. Capitolul se incheie cu o introducere in limbajul SQL.
Capitolul al saselea trateaza problematica proiectarii obiectelor de tip Form (formular). Se prezinta modalitatea de creare a acestor obiecte, editarea proprietatilor formularelor, utilizarea obiectelor vizuale de control in cadrul formularelor.
Capitolul al saptelea este dedicat rapoartelor (Reports). Se descrie structura unui raport, proprietatile rapoartelor, modalitatea de creare si modificare a unui raport.
Ultimul capitol al cartii este dedicat obiectelor Macro prezentandu-se modalitatea de creare a unui astfel de obiect precum si principalele actiuni predefinite care se pot utiliza in cadrul unui macro.
Lucrarea Baze de date se adreseaza studentilor, specialistilor si tuturor acelora care sunt interesati de tematica bazelor de date relationale.

Pe aceeași temă

Bogdan Oancea

Tudorel Andrei,Bogdan Oancea,Andreea Mirica,Iulia Elena Toma,Claudiu Herteliu