Marile speranţe. Repovestire după romanul lui Charles Dickens (Ediția a II-a)

Marile speranţe. Repovestire după romanul lui Charles Dickens (Ediția a II-a)

Editura
An publicare
2013
Nr. Pagini
176
ISBN
9786065885868

Descriere

În ajunul Crăciunului, tânărul Pip — care locuieşte cu sora şi cumnatul lui — întâlneşte din întâmplare, prin mlaştini, un puşcăriaş. Nici măcar nu‑şi închipuie că viaţa lui este pe punctul de a se schimba pentru totdeauna. Este forţat să păstreze un secret teribil, ajunge să petreacă multe zile alături de frumoasa şi orgolioasa Estella pe proprietatea aflată în ruină a domnişoarei Havisham, iar mai târziu pleacă la Londra să devină un „gentleman“. Oare va descoperi tânărul adevărul din spatele misterelor care-l înconjoară? Îşi va îndeplini el visurile?

Dacă sunt accesibile, aceste povestiri pot deveni unelte de nepreţuit pentru tinerii cititori, prin care să se înţeleagă pe sine în cadrul familiei şi al mediului social. Din acest motiv, în volumele acestei co lecţii sunt incluse întrebări menite să încurajeze discuţii cu privire la impactul personajelor şi la relevanţa socială a po veşti lor în zilele noastre. Aceste întrebări pot da naştere la conversaţii vii şi inte resante între copii şi părinţi sau între copii şi profesori.

Atunci când privim problemele, valorile şi standardele din alte timpuri şi le comparăm cu cele de acum, putem aprecia mai bine povestirile clasice din literatură, într-o manieră cât se poate de personală şi de antrenantă.

Pe aceeași temă

Deanna Mcfadden