Ghidul părinţilor. Intrarea la şcoală


Autor:
Etichete:
Editura:

An Aparitie:
2012
Nr Pagini:
96
ISBN:
9789731356808
BDCID:
00428395

Descriere

Autorii acestui ghid, reputaţi psihologi francezi, le oferă părinţilor cele mai simple şi mai eficiente soluţii pentru rezolvarea problemelor de adaptare a copilului la trecerea din mediul familial în cel şcolar.

Intrarea la grădiniţă şi, mai apoi, trecerea în clasa pregătitoare reprezintă momente foarte importante atât în viaţa copilului, cât şi în viaţa părinţilor. Copilul va trebui acum să se adapteze unei colectivităţi, educatoarei/învăţătoarei, procesului de învăţare şi

regulilor specifice şcolii. Lui i se cere să înveţe să citească, să scrie şi să calculeze. Această obligaţie de a obţine rezultate presupune o nouă relaţie instituţională, care include reguli, evaluări, sancţiuni. Va avea nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul şi de încrederea familiei. Cum să fie ajutat când întâmpină dificultăţi? Părinţii îşi pun adesea numeroase întrebări referitoare la situaţii concrete:

Copilul meu se exprimă ca un bebeluş. Cum să-l ajut să progreseze?
Nu vrea să înveţe. Cum să-l motivez?
La ce vârstă îl pot trimite singur la şcoală?
Nu face nimic de unul singur şi nu ştie să-şi organizeze timpul.
Trebuie să-l verific?

O carte plină de sfaturi inteligente şi de trucuri „testate şi aprobate”, care va contribui cu siguranţă la crearea unei atmosfere armonioase în familia dumneavoastră!

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit