Ciocolata

Ciocolata

Editura
An publicare
2010
Nr. Pagini
240
ISBN
9789736757402

Descriere

Cu secole în urmă, ciocolata era considerată mai prețioasă decât aurul. Chiar și în prezent ea a rămas un sinonim al luxului și al delectării, probabil, cel mai iubit aliment dulce din lume. Cu greu ne putem imagina o persoană căreia să nu-i placă ciocolata, mai ales ca există nenumărate forme și sortimente.   Ca orice lucru foarte bun, ciocolata este înconjurată de un aer de mister, pericol și interdicție. Puțini cunosc totuși binefacerile ei asupra sănătății, cantonați în prejudecata că ciocolata îngrașă. Susținut de argumente de ordin științific, Michel Montignac demontează toate  preconcepțiile legate de acest aliment, analizând calitățile nutritive de excepție și efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. În plus, ne oferă 20 de rețete delicioase, adaptate cu ajutorul unui maestru-cofetar renumit.  Descoperiți, așadar, cât de sănătoasă poate fi ciocolata (mai ales cea neagră, amară și bogată în cacao) și de ce nu ar trebui să lipsească din nici un regim alimentar echilibrat.   Michel Montignac, celebru specialist în nutriție, este autorul conceptului de „indice glicemic“ și creatorul revoluționarei diete care îi poartă numele. Cărțile lui au fost traduse în 25 de limbi și publicate în 42 de țări, în peste 16 milioane de exemplare. Căutați, în aceeași serie: Vinul – un aliment esențial pentru sănătatea ta, Uleiul de măsline – un aliment esențial pentru sănătatea ta.  

Pe aceeași temă

Michel Montignac