Caiet de vacanta. Matematica

Caiet de vacanta. Matematica

Descriere

Avizat M.E.C. conform O.M. nr. 5318/21.11.2019   Lucrarea de fata nu este o culegere de probleme obisnuita. Ea se diferentiaza prin metodologia inovativa propusa pentru invatarea matematicii: - continuturile teoretice obligatorii prevazute in programa scolara sunt minimale, dar sunt suficiente pentru a asigura formarea competentelor prevazute de programa; - activitatile de invatare (exercitiile si problemele) propuse sunt si ele minimale si alese cu multa grija, unele cu continut inter- si transdisciplinar, cu parcurgere usoara, stimulativa si provocatoare.
  In felul acesta, elevul este invatat: sa invete singur matematica, sa gandeasca, sa coreleze diverse continuturi ale invatarii, inclusiv inter- si transdisciplinare, sa identifice date, marimi si relatii matematice in contexte variate, sa utilizeze concepte si algoritmi specifici matematicii, sa modeleze matematic situatii date prin integrarea achizitiilor din diferite domenii. Miza lucrarii este ca dupa parcurgerea acesteia, matematica devine pentru elev un fundament solid pentru argumentare si rationament logic, gandire critica, analizare si interpretare, care sunt conditii necesare unei cariere profesionale remarcabile.   Culegerea poate fi folosita cu succes si de catre profesor in activitatea de proiectare, organizare si desfasurare a lectiilor matematice de o inalta calitate.

Pe aceeași temă

Florentina Enea,Elena Chiriacov Manciu,Mirela Valentina Dragnea,Alina Irinel Gavanescu,Tinca Guran,Demetra Codruta Nicolae,Ionica Vasile

Ana Spornic,Iuliana Cristea,Mirela Valentina Dragnea,Camelia Maria Magdas,Elena Magdas,Daniela Taban,Mirela Vajaitu

Ana Spornic,Iuliana Cristea,Mirela Valentina Dragnea,Camelia Maria Magdas,Elena Magdas,Daniela Taban,Mirela Vajaitu

Clasa 5,Marius Perianu,Lucian Petrescu,Cătălin Mîinescu

Clasa 6

Clasa 6,Dorin Lint,Maranda Lint,Maria Zaharia,Dan Zaharia

Clasa 6,Elena Crocnan

Clasa 6,Maranda Lint