Interviuri antiparenting

Interviuri antiparenting

Descriere

Interviurile Antiparenting, semnate de Ana-Nicoleta Grigore, specialist în cyberbullying, autorul volumului Violența în context educațional, reprezintă un act de pionierat în zona literaturii despre educație, prin faptul că își propun, și reușesc, să abordeze voci importante
ale lumii academice pentru a le face cunoscute tuturor.
Scopul acestor discuții sincere, pline de întrebări frontale și fără menajamente despre riscurile experimentelor în educație, este acela de a risipi vraja „incantațiilor-parenting”, indusă prin seminarii la modă și răspândirea unei literaturi îndoielnice, readucând în atenție gravitatea și responsabilitatea actului educațional, care revine atât cadrelor didactice, cât si părinților.
Savatie BAȘTOVOI


Ana-Nicoleta Grigore în dialog cu: Mircea Miclea (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Univ. „Babeș‑Bolyai”, Cluj-Napoca), Georgeta Pânișoară (Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Univ. București), Adrian Roșan (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Univ „Babeș‑Bolyai”, Cluj-Napoca), Ion Dafinoiu (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Univ. „Al.I. Cuza”, Iași), Cristina Gavriluță (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Univ. „Al.I. Cuza”, Iași), Părintele Ignatie (Episcopul Hușilor, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Univ. „Al.I. Cuza”, Iași)


ANTIPARENTING este o reacție la formele de Parenting promovat în rândul maselor prin mijloace care țin mai degrabă de marketing decât de educație.

„În câteva cuvinte, educația parentală trebuie să se bazeze pe reguli, aceste reguli trebuie să fie puține la număr și în final să fie aplicate consecvent și consistent.”
Prof. Mircea MICLEA,
ex-ministru al Educației și Cercetării

Pe aceeași temă

Ana Nicoleta Grigore

Ana Nicoleta Grigore,Cucos Constantin