Ne vorbeste Parintele Daniel de la Rarau vol.2

Ne vorbeste Parintele Daniel de la Rarau vol.2

Editura
An publicare
2016
Nr. Pagini
288
ISBN
9786065293014

Descriere

- Parinte, va rugati pentru unirea Bisericilor?

Ne rugam la fiecare Sfanta Liturghie si slujba, dar nu pentru unire, ci pentru unitatea credintei (Efeseni 4,13), cum indeamna Sfantul Apostol Pavel. Daca ne unim fiecare cult cu credinta sa, ce credinta si cult va rezulta? Si apoi cum sa ma unesc cu cineva care huleste ce avem noi ortodocsii mai sfant: Biserica, Maica Domnului, Sfanta Cruce, Sfintele Taine, Sfintii, Sfintele moaste… Zice Satana: Vreti sa va uniti? Va unesc eu in duhul ereziilor, al mandriei si al altor pacate si, uniti cu mine, mergeti in adancul iadului.

Pentru ca daca se incearca o unire exteri­oara, prin impacare, in duhul dragostei firesti, care nu este curata, ci de cele mai multe ori este pervertita in pacate, se vor uni cu satana.

Sa luam aminte ca Sfantul Proroc Ilie Tezviteanul nu s-a impacat si nu s-a rugat impreuna cu popii idolesti (III Regi 18,24; 36-38). Iar Sfan­tul Antonie cel Mare s-a rugat pentru mantuirea diavolului, nu cu diavolul.

Exista astazi lideri religiosi si politici care cred ca unirea si unitatea tuturor si comuniunea ecumenica se pot realiza prin intelegere si impacare exterioara cu ceilalti. Acestia sunt oameni firesti, care gandesc trupeste si care nu au Duhul lui Dumnezeu (Iuda 1,19).

Pe aceeași temă

Parintele Daniel De La Rarau