Razvratiti contra regimului


Autor:

Etichete:

Editura:
Prut - 2004 - 128 de pagini

ISBN:
9975697143
BDCID:
00419984

Descriere

Prezentul volum Razvratiti Contra Regimului de Stefan Tudor intruneste nume ale celor care s-au razvratit contra regimului totalitar.
 
"Spre sfarsitul anului 1950 in cateva sate ale fostului judet Orhei a luat nastere Partidul Democrat-Agrar in ilegalitate. Membrii acestei organizatii au avut o soarta tragica.
 
Demascati si arestati de NKVD, unsprezece dintre ei au fost impuscati, iar peste treizeci - condamnati la douazeci si cinci de ani privatiune de libertate si cinci ani de surghiun. in marea lor majoritate, si acestia s-au stins prin lagare sau dupa iesirea la libertate. Doar cativa au supravietuit..." -- Stefan Tudor
 
Stefan Tudor nascut la 24 decembrie 1941 in satul Curesnita, judetul Soroca. Absolvent al Facultatii de Filologie a Institutului Pedagogic de Stat "Alecu Russo" din Balti. A activat in presa pentru copii si la TV.
 
Actualmente este redactor-sef al revistei pentru copii "Alunelul". A editat carti de proza si poezie pentru copii. Publica numeroase schite documentare, interviuri despre foametea si deportarile din anii postbelici. In 1972 editeaza cartea "Satana pe pamant".

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.