Respiratia

Respiratia

Descriere

Care este cauza principala a rabdarii si a nerabdarii? S-a constatat ca oamenii care nu respira profund sunt nerabdatori; in schimb, cei care respira profund sunt rabdatori. Respiratia profunda este o respiratie completa. La aceasta respiratie participa partea inferioara si partea superioara a plamanilor. Inspirand mai profund, toate alveolele se umplu si omul retine aerul mai mult timp in plamani. Cu cat inspira cantitati mai mari de aer, cu atat mai multa prana patrunde in plamani. Din plamani, prana ajunge apoi in tot organismul. Prin prana, omul primeste mai multe idei care, mai tarziu, se realizeaza.

Asadar, o parte dintre idei sunt acceptate prin intermediul aerului si fecundate in plamani. Astfel, cel care vrea sa dobandeasca rabdare trebuie sa respire adanc. Daca n-o face, devine nervos, iritabil si nerabdator. Daca un om are o respiratie scurta si rapida, sa stiti ca ea nu atinge decat partea superioara a plamanilor. Aces om nu poate fi rabdator. Puneti doua personae sa scrie aceeasi lucrare – una rabdatoare, cealalta nu-, si veti putea constata o mare diferenta intre lucrarile lor.
Lucrarea celei rabdatoare va fi mai bogata si mai aprofundata decat a persoanei lipsite de rabdare. Amandoua gandesc, dar gandirea lor difera in mod radical.

Pe aceeași temă

Tim Winton

James Nestor

Simona M. Vrăbiescu Kleckner,Sierra Simone,Anca Radulescu,Haruki Murakami,Lissa Rankin,Tudor Visan Miu,Robert T. Kiyosaki,Ioana Parvulescu,Cheryl Strayed,Sarah Bower,Mary Birch

Brittainy C. Cherry

Jennifer Niven

Peter Deunov