Firul de aur sau istoria lumii vazuta prin urechile acului


Descriere

Kassia St Clair a studiat la Bristol si la Oxford vestimentatia feminina si in mod special vestimentatia dedicata balu­­rilor mascate din secolul al XVIII-lea. A publi­cat nenumarate articole despre cultura designului in reviste de prestigiu ca The Economist, Telegraph si Times Literary Supplement. Este autoarea bestsellerului Culorile si viata lor secreta, aparut la Baroque Books & Arts.
 
Iti dau capatul unui fir de aur; doar deapana-l: te va conduce la poarta raiului. - William Blake, Jerusalem, 1815
 
Totul a inceput de la un nod. Si de la firele vechi de 30 000 de ani, de la tesaturile de in din Egiptul antic la Drumurile Matasii, de la fiicele lui Zeus, Clotho, Lachesis si Atropos, care perso­nificau destinele torcand, depanand si curmand firul vietii, pana la  imparatesele din China, la Richard Inima de Leu si la Bing Crosby, de la gulerele de dantela care ii scoteau din minti pe puritani pana la denimul care cutreiera pamantul intr-un amor nesfarsit si cretoanele care au stat in spatele Revolutiei Industriale, de la primul pas al sclavilor fugari de pe plantatii la primul pas al omului pe Luna, de la Masquerada de secol XVIII la cucerirea Everestului si la fibrele create in laboratoare Hi-Tech. Trecut, prezent si viitor, bucurie si surprindere, intr-un buchet inteligent impletit cu Firul de Aur.
 
Nu vezi cum paianjenul tese o panza atat de fina, incat omul nu poate s-o copieze?… Arta aceasta este nascuta, nu invatata. - Seneca, Scrisori catre Lucilius, scrisoarea 121

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit