Fabrica de vise

Fabrica de vise

An publicare
2020
Nr. Pagini
74
ISBN
9786060291961

Descriere

George S. Vidreanu, in Fabrica lui de vise, se arata un fabulist in raspar cu inaintasii intru genul pe care l-au nemurit: La Fontaine, Al. Donici sau Grigore Alexandrescu. Sint fabule incarcate de aluzii culturale si livresti, dar si cu trimiteri la framintarile politice ale lumii de astazi. O lectura agreabila, pentru clipe de destindere, descoperi, in Fabrica de vise a lui George S. Vidreanu. - Cassian Maria Spiridon
  In poeziile sale, George S. Vidreanu se exprima firesc, natural, direct, limbajul sau fiind un act natural, nascut si nu facut, nu inventeaza si nu cauta cuvinte speciale. Prozodia si limba sa poetica nu sunt o simpla inovatie formala, ci o chestiune de esenta. Cuvintele si versurile sale emana caldura, prospetime si autenticitate, fiindca sunt rupte din realitatea concreta a vietii. Tocmai din aceasta neslefuire voita reies calitatile filonului de metal pretios. In ciuda aparentelor de uniformitate, poeziile sale sunt simplu de bogate: uneori, un singur cuvant formeaza un vers, astfel, poetul nu doreste sa se piarda rostul si sensul niciunei vocabule esentiale care exprima o idee, o stare, un sentiment, o actiune. - Cosmin Comarnescu
Fragment din volumul de poezii "Fabrica de vise" de George S. Vidreanu:

"MAGAZINUL DE VISE
Sunt vanzator la poarta nemuririi, Pe rafturi am inmiresmate plicuri. Toate contin reteta fericirii. Am magazin cu vesnice nimicuri.
Un magazin pe-o strada cam ciudata Cu anotimpuri stinse in neant, In care oglinda lumi-i reflectata Intr-un prezent straniu si delirant.
Veniti la vanzatorul de iluzii Pe un pamant nesigur si inert In reflectarea marilor confuzii V-astept aici in secolul incert.
In magazinul viselor pierdute V-astept sub bolta clipelor trecute."

Pe aceeași temă

George S. Vidreanu

George S. Vidreanu

George S. Vidreanu

George S. Vidreanu

George S. Vidreanu