505 zile


Autor:
Etichete:
Editura:

An Aparitie:
2020
Nr Pagini:
354
ISBN:
9789730315080
BDCID:
00417639

Descriere

Titlul este disponibil cu precomanda. Livrarea se va face incepand cu data de 2 iunie 2020.

Mi-am inceput parcursul profesional la Comisia Europeana in Bruxelles, imediat dupa terminarea studiilor in Suedia, am continuat la o corporatie din Brasov si apoi am facut pasul spre Ambasada Suediei din Bucuresti unde, dupa doi ani de experienta in comunicare si diplomatie, am realizat ca imi doresc mai mult de la mine si tara mea. Toate aceste experiente m-au format si mi-au oferit curajul sa cred ca pot realiza ceea ce-mi propun. In prezent, imi doresc sa contribui mai profund la schimbarea Romaniei prin implicare civica si politica. Cartea 505 zile este primul meu pas pe acest nou drum. Ce m-a motivat sa scriu cartea? Speranta de a convinge o fata sa iasa la o intalnire (#apuscubianca) si dorinta de a incuraja mai multi tineri sa creada in schimbare si sa sa faca pasul spre lumea in care-si doresc sa traiasca. Totodata, imi doresc sa demonstrez ca dragostea si politica pot convietui si nu reflecta doua lumi paralele, asa cum au fost ele percepute in ultimii 30 de ani de democratie romaneasca - Mihai Leontescu
 
505 zile (in politica) construieste o imagine subiectiva a democratiei din Romania la 30 de ani de existenta, asa cum este ea vazuta si traita prin ochii unui tanar de 30 de ani. Piesele de puzzle ale acestei imagini provin din propria experienta a autorului. Actiunea si dialogurile sunt reale. Povestile sunt autonome, dar au continuitate. 
 

Fragment din cartea "505 zile" de Mihai Leontescu:
 
"ACESTA este adevarul
Nu putem fi cea mai buna tara din lume
Te-as minti daca ti-as zice ca
Romania are un viitor promitator
Ca vom trai in siguranta
Ca ai nostri copii vor fi sanatosi si educati si vor avea locuri de munca
Inainte de toate trebuie sa stim
Tara noastra nu merita aceste lucruri
Si sunt convins de asta pentru ca ii cunosc pe romani!
Ipocrizia si coruptia sunt in natura noastra
Refuz sa cred ca
Putem deveni o tara mai buna in urmatorii ani
Datorita oamenilor care voteaza!
Tara noastra atinge noi culmi
Romania are un singur destin
Indiferent daca ne place sau nu
ACEASTA este realitatea
 
Acum citeste citatul de jos in sus! 
 
Este usor sa vedem partea goala a paharului si realitatea negativa a lumii in care traim. Asta pentru ca natura umana tinde sa acorde mai multa atentie stirilor negative si problemelor. Bunatatea nu atrage audienta si pare sa fie pe cale de disparitie. Mai ales in lumea virtuala. Bunatatea in ziua de azi a devenit un act de rebeliune. Sa fii bun inseamna sa fii slab, adica mai prost decat cel de langa tine care alege sa fie destept in scopul lui personal. Ma intreb cum ar arata lumea noastra fara oamenii buni care ajuta alti oameni? Care iau decizii din dragoste, nu din frica? Care emana vorbe constructive si zambete sincere? Fii bun! Chiar daca pare ca esti singur. Te asigur ca nu esti. Implica-te si fa-ti vocea auzita! Vocea ta chiar conteaza! Altfel, vom auzi doar vocea rebelilor nebuni din jurul nostru si viata noastra va deveni un citat trist pe care il vom citi asa cum ne-am obisnuit: de sus in jos!"

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit