Moarte pe Nil

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
432
ISBN:
9786063339295
BDCID:
00045482
Linnet Ridgeway a dus pana acum o viata ca-n povesti. Binecuvantata cu frumusete, avere enorma si un sot devotat, are tot ce ti-ai putea dori. Dar, atunci cand proaspatul cuplu pleaca intr-o croaziera pe Nil, nori de furtuna incep sa se adune. Fosta prietena a lui Linnet, Jacqueline de Bellefort, ii urmareste pretutindeni. Are loc un atentat la viata bogatei mostenitoare, apoi sotul sau Simon Doyle este impuscat. Linnet are toate motivele sa isi faca griji… Un pistol, o crima ciudata, multi suspecti, o noua enigma de rezolvat pentru un pasager neobisnuit: Hercule Poirot.   Carte in curs de ecranizare, cu Gal Gadot, Armie Hammer si Kenneth Branagh in rolurile principale.   Agatha Christie este cunoscuta in intreaga lume drept „Regina Crimei“. Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele politiste de la Sherlock Holmes incoace, a fost creat pentru primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot si Miss Marple au devenit faimosi la nivel mondial si au facut subiectul multor filme realizate pentru marele si micul ecran. 
Fragment din romanul "Moarte pe Nil" de Agatha Christie:

"Inchise ochii. Ramase amortita, pe jumatate treaza, dusa de ganduri ca de nisipurile care se miscau neincetat in jurul ei. Ochii lui Simon erau deschisi si pareau si ei plini de multumire. Ce prost fusese sa se lase atat de afectat in acea prima noapte!... N-avea nici un motiv... Totul era in regula... Pana la urma, putea avea incredere in Jackie...
Se auzi un strigat... vazu oameni care alergau spre el, dand din maini... strigand...
Simon se holba prosteste pret de o clipa. Apoi sari in picioare, tarand-o pe Linnet dupa el.
Exact la timp. Un pietroi urias cazu cu zgomot de pe stanca chiar in spatele lor. Daca Linnet ar fi ramas unde era, ar fi fost strivita cu totul.
Albi la fata, cei doi se stransera unul intr-altul. Hercule Poirot si Tim Allerton se apropiara in fuga.
- Ma foi, madame, a fost cat pe ce s-o patiti.
Toti patru privira instinctiv spre varful stancii. Nu se vedea nimic. Dar exista o carare care ducea sus. Poirot isi aminti ca, la inceput, cand coborasera cu totii pe tarm, vazuse cativa bastinasi urcand.
Se uita la cei doi. Linnet arata inca ametita uluita. Simon insa era negru de furie. - Dracu' s-o ia! striga el.
Incerca sa se stapaneasca, dupa ce-i arunca o privire fugara lui Tim Allerton.
- Ptiu, mai ca n-ati patit-o! spuse acesta. A rostogolit cineva pietroiul ala sau s-a desprins singur?
Linnet era foarte palida. Spuse cu dificultate:
- Cred ca... a facut-o cineva.
- Putea sa va faca terci. Sunteti sigura ca nu aveti vreun dusman?
Linnet inghiti in sec de doua ori, si nu reusi sa raspunda binevoitoarei tachinari a lui Tim.
- Intoarceti-va indata pe vapor, madame! spuse iute Poirot. Trebuie sa luati ceva tonic.
Pornira toti cu pas repede inapoi. Simon era inca plin de o furie reprimata. Tim incerca sa converseze vesel si sa-i distraga lui Linnet gandul de la pericolul prin care trecuse. Poirot avea o expresie grava pe chip.
Si apoi, exact cand ajunsera la pasarela, Simon se opri ca inlemnit. Pe fata i se intipari o expresie de uIuire."

Carti Fictiune Carti Literatura Carti Beletristica Carti Literatură Universală Carti Halloween Carti Thriller Carti Politiste Carti Crime Carti Mistery Carti Care Te Baga In Sperieti Carti Groaza Carti Literatură Modernă Carti Ebook Carti Buzz Books

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit