Ce văd dragonii

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
172
ISBN:
9789734678372
BDCID:
00044153
Cu ilustratii de Radu Raileanu   Mentiunea speciala a juriului la Concursul de manuscrise Polirom Junior, editia 2018   Romanul Dianei Geacar, Ce vad dragonii, ne-a captivat pe amindoua inca de la primele pagini, ne povesteam una celeilalte aproape in fiecare zi despre tinutul in care lumea povestilor atit de indragite de noi si cea a jocurilor pe calculator se contopesc in aventuri fantastice. Ne-a placut pentru povestea actuala care isi va purta cititorii juniori intr-o aventura cu troli, dragoni, porci-spinosi, pesti vorbitori si patru statui carora li se mai spune si Spaime. Romanul Dianei Geacar si-a gasit locul in colectia Junior, o colectie dedicata copiilor si adolescentilor care cred in puterea imaginatiei si carora le place sa citeasca povestile cu creionul in mina. - Oana Dobosi-Potcoava & Raluca Selejan, Libraria „La doua bufnite”
Fragment din "Ce vad dragonii" de Diana Geacar:

"Pe un birou inalt se afla o uriasa cana de cafea, pe care un magar cu urechi pleostite, cazute peste ochi, o invarte cu varful degetelor. Bineinteles ca are degete. Sunt lungi si acoperite cu par scurt, cafeniu.  - Te-ai gandit si tu sa mai vii pe la mine, imi spune oftand. Ce vorba e asta? N-am mai fost niciodata pe-aici. - Vrei o cafea? Bruma! - Nu, multumesc. Nu beau cafea. - Poate niste ceai? Bruma. - Nu, multumesc. As vrea sa m-ajuti la ceva. Trebuie sa gasesc un indiciu. - Ti l-am mai spus o data. Magarul ofteaza iar. - A fost o vreme cand eu alegeam cu cine sa vorbesc. Si am crezut ca am ales bine. Acum, de cand am ajuns stapanul animalelor, trebuie sa primesc pe oricine. - Stapanul animalelor? Dar ce s-a intamplat cu leul?  - L-am dat jos. Facea prea multa galagie. - Si acum locuiti aici, in orasul asta? - Pai daca nu mai avem padure? Cativa stropi de cafea sar din cana pe care o tot invarte si apoi aterizeaza pe coperta indoita a unui caiet mic. - Dar animalele pe care le-am vazut aici nu sunt animale de padure, ii zic nedumerita. Ma rog, nu sunt toate animale de padure. - Asa este. Nu suntem animale de padure, imi spune oftand. Suntem animale libere. - Atunci sigur ma poti ajuta. Ce inseamna: Oare ce doare mai tare? Sa te uiti in soare, sau sa-i" vezi cum moare? - Hm. Ce-i asta? Vreo lege noua? Magarul imi arunca o privire pe sub urechile pleostite. isi ridica mana de pe cana, care se mai invarte pe masa un pic, singura. - Ceva care ar trebui sa m-ajute sa gasesc urmatorul indiciu."

Carti Pentru Copii Carti Adolescenti Carti Literatura Carti Literatură Română Carti Beletristica Carti Pentru Premii Scolare Carti Literatura Si Fictiune Carti După Grupa De Vârstă

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit