Alegerea celor trei. Turnul întunecat (Vol. II)

7.2 ( 5 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
424
ISBN:
9786067589818
BDCID:
00038772
Alegerea celor trei este partea a II-a din seria Turnul intunecat

La capatul noptii de zece ani, omul in negru se transforma intr-o mana de oase, iar Roland se trezeste pe o plaja parasita din strania lume paralela ce oglindeste distorsionat lumea noastra.
Dupa ce infrunta creaturi bizare, iesite din marea navalnica, Roland rataceste printre multele porti misterioase care duc spre perioade de timp diferite din istoria orasului New York.
In trei dintre aceste lumi alternative isi gaseste niste tovarasi imprevizibili: Eddie Dean, dependent de droguri si contrabandist, Odetta Holmes, o activista cu personalitate multipla, si Jack Mort, un personaj cu totul enigmatic.

Cartile din seria TURNUL INTUNECAT nu au nimic intamplator in ele. Sunt pline de fire narative care se impletesc. Relectura poate fi fascinanta pentru ca povestile sunt strans tesute una de alta, replici si teme apar si reapar imbogatite de sens. - The Guardian

Fragment din cartea "Alegerea celor trei. Seria Turnul Intunecat. Vol.2" de Stephen King:

"- Ce-ar fi sa mi-o dai si basta, senor? Pe mine m-ai scuti de timp si efort, iar tie ti-ai salva pielea.
Narcoman sau nu, Eddie Dean era un om cu tarie de fier. Henry stia asta; mai important de atat, o stia si Balazar. Din cauza aceasta fusese trimis el. Majoritatea crezusera ca acceptase misiunea doar pentru ca era un dependent fara scapare. El stia asta, Henry stia asta, la fel si Balazar. Dar numai el si Henry stiau ca ar fi acceptat si daca n-ar fi prins niciodata gustul drogului. Pentru Henry. Balazar nu ajunsese atat de departe cu deductia, dar duca-se dracului Balazar! - Ce zici sa lasi jucaria aia deoparte, scursura pirpirie ce esti? a intrebat Eddie. Sau poate vrei ca Balazar sa trimita pe cineva aici si sa-ti scoata ochii din cap cu un cutit ruginit? Aratarea pamantie a zambit. Arma a disparut ca prin magie; in locul ei era un plic mic, intins spre Eddie. - O gluma nevinovata, atata tot. - Daca spui tu. - Ne vedem duminica seara.
S-a intors spre usa. - Mai bine asteapta. Aratarea pamantie s-a intors cu sprancenele ridicate. - Crezi ca nu voi pleca, daca asta vreau? - Cred ca daca pleci si aici e marfa de rahat, maine imi iau zborul. Si atunci tu o sa fii in rahat pana la gat. Insul pamantiu s-a rasucit, imbufnat. A stat pe singurul scaun din camera cat timp Eddie a desfacut plicul s i a scuturat o cantitate mica de praf brun. Arata ca naiba. Eddie s-a uitat la aratarea palida. - Stiu cum arata, arata de cacat, da' e marfa adevarata, s-a explicat fiinta spectrala. E buna. Eddie a smuls o pagina din caietul de pe masa si a separat o parte mica din gramajoara de pudra maronie. A varat degetul in ea, apoi si-a frecat degetul de cerul gurii. O clipa mai tarziu, a scuipat in cosul de gunoi. - Vrei sa mori? Asta e? Ai vreo ultima dorinta? - Asta-i tot ce am. Aratarea pamantie parea mai imbufnata ca oricand."

Carti Fictiune Carti Literatura Carti Science Fiction Carti Beletristica Carti Halloween Carti Fantasy Carti Care Te Baga In Sperieti Carti Groaza Carti Sf & Fantasy Carti Fantasy și Sf

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit