Spiritul dreptei. Între tradiție și actualitate


Autor:

Etichete:

Editura:
Christiana - 2018 - 304 de pagini

ISBN:
9789731913995

Descriere

Dupa 21 de ani, cartea mea de debut, Spiritul drep­tei, reapare intr-o editie revazuta si adaugita, pe care o consider definitiva.
Celor doua sectiuni initiale – „Di­men­siunea spirituala” (12 texte) si „Dimensiunea poli­tica” (12 texte) – le-am atasat in „Addenda” trei texte de sinteza scrise ulterior (dar care sint dezvoltari ale principalelor teme si idei ale cartii, de unde si unele for­­­mulari repetitive, ce sper ca vor afla intelegerea si ier­tarea cititorilor).
Am actualizat o parte din notele de subsol si am introdus citeva note noi, acolo unde am simtit ca era absolut necesar, din diferite ratiuni contex­tuale.
„In loc de postfata” am optat pentru reproducerea unui interviu mai recent (aparut in Luceafarul de dimi­neata) si care nu se regaseste in volumul meu de inter­viuri Sic credo. Marturisiri dialogale. La final am in­clus si o lista cronologica a cartilor pe care le-am scris, tradus sau ingrijit intre timp (si care mai toate au cres­cut, intr-un fel sau altul, din Spiritul dreptei).

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.