Societatea ca proiect din perspectiva lui Ortega Y Gasset

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
280
ISBN:
9786067117127
BDCID:
00037067
Jorge Acevedo-Guerra (n. 1946), profesor universitar de Filosofie la Universidad de Chile, este astazi o autoritate internationala in exegeza de limba spaniola a filosofilor Martin Heidegger si Jose Ortega y Gasset. Prin carti precum Hombre y mundo (1983), En torno a Heidegger (1990), La Sociedad como proyecto en la perspectiva de Ortega (1994), Heidegger y la epoca tecnica (1999), Heidegger: existir en la era tecnica (2014), Ortega, Renan y la idea de nacion (2014), scriitorul Jorge Acevedo-Guerra evoca destinul actual al omenirii, prin istorie si dincolo de aceasta. 

Volumul lui Jorge Acevedo-Guerra il introduce practic pe Ortega in cultura filosofica specializata din Romania. Caci lui Ortega y Gasset inca nu i-a fost dedicata, la noi, o analiza moderna, realizata dupa toate regulile artei exegetice. Lucrarea lui Jorge Acevedo-Guerra ne ofera o intelegere complexa a operei filosofului spaniol, a surselor si a imboldurilor fundamentale din care a izvorat gandirea sa, dar si a locului sau in filosofia secolului XX. - George Bondor (Iasi)

O lucrare savanta si aprofundata despre Ortega, un proiect actual. O lucrare de baza pentru studiul  filosofului spaniol in Romania. - Alvaro Albornoz Castro (Cluj-Napoca)

Carti Sociologie Carti Științe Umaniste Carti Beletristica Carti Literatură Universală Carti Proza Diversa Carti Non Fictiune

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2021 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit