Ghid pentru prevenire a cancerului

Ghid pentru prevenire a cancerului

Descriere

    Lucrarea de fata cuprinde informatii medicale utile si usor accesibile publicului larg despre prevenirea cancerului. Toate datele se bazeaza pe cele mai bune dovezi disponibile si au o importanta covarsitoare in zilele noastre. Pentru ca sunt prezentate de specialisti oncologi care au o vasta experienta in cercetarea si tratarea cancerului avansat, cititorii pot fi siguri de acuratetea lor.     Incidenta cancerului este in crestere, dar screeningul populatiei pentru forme mai raspandite permite identificarea din timp a bolii, cand poate fi vindecata. Mai mult, rata mortalitatii a inceput sa scada acolo unde sunt disponibile tratamente mai eficiente.     De asemenea, se cunosc tot mai multe informatii despre cauzele cancerului. Aceasta carte prezinta in mod concis toate problemele-cheie in prevenirea bolii. Publicul larg are acum acces neingradit la date medicale extrem de utile, insotite de schite si diagrame explicative.     Cancerele sunt cauzate de expunerea la diferiti agenti cancerigeni din mediu sau de unele defecte genetice mostenite si pot creste cu viteze diferite. Informatiile sunt prezentate in functie de factorul de risc si de tipul de cancer, permitand cititorului sa parcurga continutul in functie de domeniul de interes.     Fragment din volum:       „Este cunoscut faptul ca mancatul nesanatos creste riscul de cancer, iar o dieta sanatoasa poate proteja impotriva acestuia. De exemplu, exista dovezi conform carora un consum crescut de carne procesata poate creste riscul cancerului de colon, in timp ce hrana bogata in fibre alimentare scade riscul acestuia.     Ce anume mancam? Un studiu privind nutritia si nivelul activitatii fizice in randul australienilor a aratat ca, desi trei sferturi dintre acestia au declarat ca mananca legume, mai putin de 7% consuma doza zilnica recomandata, de cinci portii. Persoanele cu cea mai redusa predispozitie sa consume legume sunt adultii tineri (intre 19 si 30 de ani), iar cele avand cea mai mare predispozitie raman copiii intre 4 si 8 ani! „Mananca toate legumele, Billie, si vei creste frumos si puternic!"     Consumul de fructe sta ceva mai bine, cu mai mult de jumatate din populatie consumand cel putin doua portii de fructe in fiecare zi. Barbatii, insa, se afla cu mult in urma femeilor. Dar problema cea mai mare este ca ne luam aproape o treime din energia necesara din consumul de grasimi, ceea ce este considerat prea mult. In continuare, vom examina diferite alimente; dar retineti ca trebuie sa fie un echilibru in ceea ce mancam. Rareori se pune problema in termeni de totul sau nimic, ci este vorba mai degraba despre un consum prea mare din anumite alimente si prea mic din altele. De asemenea, este important sa cunoastem legaturile stabilite intre cancer si produsele alimentare si bauturi. Nu are niciun sens sa discutam daca ceaiul verde se asociaza cu o mica reducere a riscului de cancer, in timp ce ignoram un factor de risc major, cum este consumul de alcool!"

Pe aceeași temă