Magicianul din Lhasa

0 ( 0 )
AUTOR:
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
391
ISBN:
9786068758206
BDCID:
00031803
    Atunci cand calugarul novice Tenzin Dorje afla de la gurul sau ca Armata Rosie invadeaza Tibetul, cel mai sumbru moment din istoria tarii sale ii prilejuieste, in mod paradoxal, o constientizare a scopului sau existential. Accepta misiunea de a transporta in siguranta prin muntii Himalaya doua texte antice tinute in secret.     O jumatate de veac mai tarziu, intr-un paradox de circumstante tulburator de similare, lui Matt Lester ii este dat sa isi transmita intelepciunea aparte ca om de stiinta, atunci cand proiectul nanotehnologic este transferat in mod misterios de la Londra la un incubator de cercetare din Los Angeles.     Tenzin si Matt pornesc in aventuri paralele, cu legaturi intre ele care ne dau fiori. Calatoria periculoasa a lui Tenzin prin muntii Himalaya, prinsa intre dificultatile fizice covarsitoare si oroarea omniprezenta a capturarii de catre Armata Rosie, se reflecta in realitatea moderna a lui Matt, insa nu cu provocari mai putin traumatice, dat fiind ca relatia pasionala cu logodnica sa, Isabella, si cariera sa infloritoare trec prin crize de proportii. Exact in momentul in care si Tenzin si Matt infrunta catastrofa, povestile lor converg, transformandu-ne in mod spectaculos intelegerea asupra lucrurilor petrecute anterior.
     Fragment din roman:       “Il urmam pe Lama Tsering pe drumul care duce direct spre munti. Nu e nevoie sa vorbim pe masura ce ne continuam calatoria pe cararea ingusta, avand numai lumina pala a lunii sa ne ghideze.     A fost cea mai traumatizanta experienta pc care am trait-o. Sunt sigur ca, daca am fi fost prinsi, soldatii Armatei Rosii ne-ar fi impuscat sau, in cel mai bun caz, ne-ar fi batut crunt. Imi amintesc chipul distrus al calugarului Nyingma pe care l-am intalnit in calatoria noastra. Rana deschisa de pe spatele lui lasa sa i se vada sira spinarii. Falca cu vanatai si dintii sparti. Cred ca e mai bine sa fii impuscat mortal decat sa mori incet dupa ce esti torturat ingrozitor.     Cat urcam pe cararea plina cu pietre, imi derulez in minte fiecare moment al acelei seri, din clipa in care Paldon Wangmo a auzit motocicletele si pana la expresia de pe chipul doamnei Gyatsal cand l-a vazut pe Lama Tsering iesind din spatele-magaziei.     Pe masura ce imi amintesc toate acestea, nu pot sa cred ca mi se intampla tocmai mie - ca eu, Tenzin Dorje, am fost pe punctul de a fi capturat de soldatii chinezi, iar acum fug in muntii Himalaya in timpul noptii. Cu doar trei zile in urma eram un calugar novice, dedicat studiului, meditatiei si muncii pe pamanturile manastirii Zheng-po. Intr-un loc ca acela, mi-era usor sa-mi imaginez ca munceam pentru a ajunge la o stare de serenitate si ca, orice grija sau durere putea sa imi dea viata, aveam sa-i fac fata cu usurinta datorita meditatiei si pregatirii psihice.     Dar iata ca, la numai o zi de la plecarea de la Zheng-po, ma aflu intr-o agitatie teribila, plin de teama si furie din cauza a ceea ce s-a intamplat. Parere de rau pentru ca le-am cauzat suferinta doamnei Gyatsal si vecinilor ei. Dar cel mai mult, un profund regret pentru modul in care eu si Paldon Wangmo l-am convins pe Lama Tsering sa opreasca in sat in ciuda a ceea ce ne spusese."

Carti Fictiune Carti Literatura Carti Beletristica Carti Literatură Universală Carti Sfaturi Practice Carti Spiritualitate Carti Literatura Contemporana

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2023 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit