Experienta psihanalizei

Experienta psihanalizei

Editura
An publicare
2015
Nr. Pagini
512
ISBN
9786067192865

Descriere

Există numeroase idei preconcepute cu privire la psihanaliză – că este opera unui singur om, Sigmund Freud, şi se practică la fel ca acum un secol, psihanaliza este preocupată doar de sexualitate, s-a demodat, că este un fel de cult ezoteric în care trebuie să fii iniţiat, şi lista ar putea continua. În lucrarea de faţă autorii prezintă ideile centrale ale celor mai reprezentativi psihanalişti contemporani, oferind atât o perspectivă istorică asupra ideilor psihanalitice, cât şi o comparaţie între diferitele curente. Plecând de la presupoziţia că cititorul nu este deloc familiarizat cu aceste teme, cartea oferă o introducere în diferitele şcoli teoretice, explicând aspectele clinice la care acestea au fost receptive şi câteva dintre conceptele lor de bază, precum şi ilustrări clinice ale suferinţelor umane pe care aceste curente teoretice încearcă să le clarifice. Astfel, cititorul reuşeşte să întrevadă fragmentul de experienţă umană ascuns în spatele conceptelor psihanalitice. Formulările în termeni psihanalitici devin formulări despre oameni reali, despre modul lor de a-şi organiza experienţele, despre dificultăţile pe care le întâmpină în viaţă.

Stephen A. Mitchell, psiholog clinician şi psihanalist, a fost considerat liderul psihanalizei relaţionale. A coordonat programul postdoctoral de psihanaliză relaţională de la New York University. A scris numeroase cărţi şi articole care au urmărit clarificarea diferitelor teorii psihanalitice, deseori contradictorii.
Margaret J. Black este psihanalistă, membră fondatoare a Asociaţiei Internaţionale de Psihanaliză şi Psihoterapie Relaţională şi a centrului Stephen Mitchell pentru Studii Relaţionale din New York.

 

Pe aceeași temă

Stephen A Mitchell