Tripat. Ce trebuie sa stii despre droguri: de la alcool la ecstasy

Tripat. Ce trebuie sa stii despre droguri: de la alcool la ecstasy

Editura
An publicare
2014
Nr. Pagini
536
ISBN
9786067190533

Descriere

Un sfert dintre studenţi şi unul din zece elevi au consumat cel puţin o dată substanţe interzise, arată cele mai recente studii din România. Mai mult, în anii trecuţi s-au înregistrat zeci de decese din cauza "etnobotanicelor", iar românii se regăsesc, mai nou, pe locul al cincilea în lume în ceea ce priveşte consumul de alcool.
Prin informaţiile clare şi de ultimă oră despre diversele tipuri de droguri şi despre efectele lor diferenţiate, cartea de faţă este un ghid extrem de util nu doar pentru medici, psihologi sau asistenţi sociali, dar şi pentru părinţi, consumatori şi responsabili din domeniul juridic şi poliţienesc.

Oferind informaţii obiective şi echilibrate şi evitând tonul moralizator, autorii americani indică efectele neuropsihice (dar şi sociale) ale celor mai comune droguri, de la alcool, cafeină şi nicotină până la marijuana, ecstasy şi metamfetamine. Explicaţiile despre adicţie, sevraj şi efectele permanente la nivelul creierului evită limbajul ştiinţific preţios, fiind accesibil tuturor celor interesaţi de efectele narcoticelor asupra organismului uman. Este una dintre cele mai importante cărţi pe care le-am citit vreodată... este atât de cuprinzătoare şi atât de uşor de parcurs, încât o recomand oricui este interesat de acest domeniu. Copiii şi tinerii care iau droguri, părinţii, specialiştii din domeniul sănătăţii şi, mai ales, politicienii şi legiuitorii – cu toţii trebuie s-o parcurgă.
– Irvine Welsh, autoarea bestsellerului Trainspotting Pentru a scădea cererea, trebuie să creştem nivelul educaţiei. Şi aceasta nu înseamnă doar îndemnul de a refuza orice drog, ci a înţelege ce organ complex şi delicat este creierul nostru şi cât de puţine ştim despre numeroasele moduri în care ne afectează aceste substanţe chimice puternice pe care le numim „droguri".
– Autorii Cynthia Kuhn conduce programul de formare în ştiinţe farmacologice la Duke University.
Scott Swartzwelder este interesat de efectele neuropsihice ale drogurilor asupra adolescenţilor.
Wilkie Wilson studiază impactul neurologic al drogurilor.
Cei trei autori sunt profesori la Duke University Medical Center din SUA.

Pe aceeași temă