Tridentul lui Neptun

Tridentul lui Neptun

Autor
Editura
An publicare
2011
Nr. Pagini
472
ISBN
2000000771168
Categorii

Descriere

Arma crimei? Tridentul lui Neptun.Identitatea unui criminal în serie se ascunde în mitologie.
Comisarul Adamsberg şi adjunctul său, Danglard, se confruntă cu un caz straniu: o fată este ucisă cu o lovitură de trident, obiect care îi trezeşte lui Adamsberg nişte amintiri dureroase. Cu mult timp înainte, fratele său a fost acuzat pe nedrept de uciderea iubitei sale, iar arma crimei a fost aceeaşi: un trident. Deşi îl identificase pe criminal, Adamsberg n-a putut dovedi niciodată nevinovăţia fratelui său şi eşecul acesta l-a urmărit toată viaţa. Acum simte că e vorba despre acelaşi personaj malefic care, cu ani în urmă, a comis o serie de crime sângeroase.
Împreună cu echipa lui, Adamsberg pleacă la Québec pentru un curs de specializare în amprentarea genetică. Ajunşi acolo, lucrurile se complică, iar coincidenţele bizare apar la tot pasul. Comisarul trebuie să se lupte atât cu demonii din trecut, cât şi cu provocările prezentului ca să rezolve încă un caz misterios.
De aceeaşi autoare, la Editura Trei, a mai apărut romanul Omul cu cercurile albastre.«Acest amestec de rigoare ştiinţifică (...) şi de fantezie nestăvilită, de precizie milimetrică şi de umor dă farmec tuturor romanelor lui Fred Vargas. Tridentul lui Neptun este una dintre cele mai izbutite cărţi ale sale. Un roman poliţist excepţional, dar şi un moment de poezie pură.» Télérama
«Ca întotdeauna, autoarea îşi condimentează romanul cu personaje venite din trecut, cu indicii bizare şi cu anecdote picante. În acest spaţiu al libertăţii absolute, aşa cum îl vede ea, Fred Vargas dă frâu liber imaginaţiei. Ea nu scrie niciodată romane care să te lase indiferent.» Le Nouvel Observateur«Acum când alcoolul îi amorţise muşchii, putea să reflecteze, să urmărească un fir, să facă supoziţii. Să încerce să privească monstrul pe care evocarea lui Neptun îl scosese, în sfârşit, la lumină din propriile caverne. Pasagerul clandestin, teribilul intrus. Asasinul invincibil şi trufaş pe care-l numea Tridentul.Ucigaşul de neînvins care îi dăduse viaţa peste cap, cu treizeci de ani în urmă. Vreme de paisprezece ani îl vânase, îl hăituise, trăgând de fiecare dată nădejde să-l prindă şi pierzându-şi de fiecare dată prada mişcătoare. Alergând, căzând, ridicându-se iar.»Fred Vargas s-a născut la Paris, în 1957. Este cea mai cunoscută autoare de romane poliţiste din Franţa. De formaţie istoric şi arheolog specializat în Evul Mediu, Fred Vargas este cercetătoare la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique). A început să scrie pe la mijlocul anilor ’80. Trei dintre romanele ei au fost recompensate cu Dagger Award (unul dintre cele mai renumite premii literare din Marea Britanie, decernate romanelor poliţiste şi de suspans traduse în limba engleză), fiind primul autor care a înregistrat o asemenea performanţă. Numele real al autoarei este Frédérique Audoin-Rouzeau, Fred Vargas fiind un pseudonim literar inspirat de unul dintre personajele interpretate de Ava Gardner în filmul The Barefoot Contessa (1954). Cărţile lui Fred Vargas se vând în milioane de exemplare în întreaga lume.

Pe aceeași temă

Reif Larsen,Reif Larsen

Dhan Gopal Mukerji

Marcus Luttrell,Patrick Robinson

Matthew J. Kirby,Oliver Bowden

Fred Vargas