Viata ca o teapa

Viata ca o teapa

Editura
An publicare
2013
Nr. Pagini
272
ISBN
2000000464787

Descriere

Crezi ca nu meriti sa suferi? Te bucuri de viata? Spui „da“ cand ai vrea sa spui „nu“?Ai senzatia ca toti ceilalti sunt mai importanti decat tine?

Nu te astepti la nimic bun? Te lasi condus de aparente?

Iti infometezi sufletul?Alan H. Cohen iti dezvaluie zece motive care iti transforma viata in chin si iti arata ce poti face pentru a indrepta lucrurile.
Fragment:

"DISPONIBILITATE SENTIMENTALA

Fii alaturi de prieteni, de cei dragi si de clienti si ajuta-i, dar opreste-te atunci cand te simti secatuit pentru ca unii oameni iti iau tot timpul si energia pe care esti dispus sa le acorzi. Sprijina-i la nevoie, dar nu depasi limita dincolo de care este amenintata propria-ti pofta de viata. Unora nici nu le pasa cine esti sau daca asculti; nu-i intereseaza nici macar daca mai traiesti. Ei vor doar sa vorbeasca, si corpul din camera sau de la capatul firului de telefon ii face sa se simta realizati. Acestia sunt adevarati necrofagi sentimentali si ar avea probabil aceeasi satisfactie si daca ar vorbi cu un cadavru. Daca ii asculti prea mult, vei ajunge ca ei. Ajuta-i si ajuta-te, dar nu-i incuraja. Iubeste-i si fii alaturi de ei; darul cel mai de pret pe care il poti face unei persoane care trebuie sa stea pe propriile-i picioare este, poate, refuzul bland de a mai fi umarul pe care sa planga.

PRACTICA SPIRITUALA

Cea mai importanta limita pe care trebuie s-o impui este timpul pe care-l dedici sufletului. Cateva minute petrecute pentru a-ti hrani spiritul sunt cea mai buna investitie pe care o faci pentru propria fericire. Fa ceea ce te inspira si te ajuta sa-ti pastrezi creativitatea. Aloca un anumit timp in fiecare zi pentru a te conecta la fiinta ta interioara si respecta-l. Acest timp nu poate fi negociat. Cei care te iubesc vor intelege si te vor ajuta sa faci acest lucru. E clar ca nu ai nimic in comun cu cei care nu te inteleg si-ti reclama atentia; fiecare trebuie sa-si urmeze propriul drum.
Si inca ceva despre respectarea limitelor: prin fuga nu impui limite sanatoase. Cunosc un cuplu care a permis surorii sotului sa se mute la ei pentru o perioada de timp care a devenit permanenta. Niciunul din cei doi soti nu avea curajul sa-i spuna sa plece, asa ca au cumparat o casa noua si au lasat intrusa in cea veche. Pana la urma s-au ales cu doua ipoteci si cu sora neinvitata. Daca i-ar fi spus simplu sa piece, ar fi avut mai putine neplaceri. Calea „usoara" s-a dovedit pana la urma a fi cea mai paguboasa.

ESTI IMPLICAT IN RELATII IN CARE NU AI CE CAUTA?

Daca mentii o relatie in care nu te simti bine, iti faci rau si tie, si partenerului. In ciuda aparentelor, continuarea unei astfel de relatii este o cruzime. Principiul nu se aplica doar relatiilor romantice, ci si celor de familie, prietenie sau afaceri. Da, e greu sa pleci, dar de la un punct incolo este mai greu sa ramai. Incetarea unei relatii nu presupune intotdeauna si despartire definitiva. Uneori, plictiseala, durerea sau situatiile conflictuale te indeamna sa stabilesti un alt tip de relatie cu partenerul, adica s-o recreezi astfel incat sa-ti aduca satisfactie deplina. "

Pe aceeași temă

Alan H. Cohen

Alan H. Cohen

Kenneth Grahame,Alan H. Cohen

Evgheni Vodolazkin,Valeriu Pănoiu,Heidi Murkoff,Alan H. Cohen,Abraham H. Maslow,Zhi Gang Sha,C. G. Jung,Cassandra Clare

Elin Hilderbrand,Mataji Devi Vanamali,Dr. Claire A.B. Freeland,Dr. Jacqueline B. Toner,Irina Holdevici,Barbara Crăciun,Stephen Fry,Alan H. Cohen,Pascal Bruckner,Tatiana Niculescu,Louise L. Hay,George Orwell,Jia Jiang,Augusto Cury