Mapping: Narratives/Time/Space


Autor:
Etichete:
Editura:

An Aparitie:
2019
Nr Pagini:
144
ISBN:
9786069800898
BDCID:
00367210

Descriere

Limba: Română/Engleză

Al doilea catalog al artistului Ștefan Ungureanu oferă cititorilor pasionați de artă contemporană, o carte obiect într-o prezentare grafică de excepție. Gândit ca un instrument de lucru care să orienteze iubitorii de artă în hățișul artei contemporane, Mapping: Narratives/Time/Space arată cum se poate reprezenta în pictură narațiunea, spațiul și timpul.

Contribuitori: Ioana Marinescu, Dan Popescu, Erwin Kessler, Katja Schlenker, Ioana Șerban.

Traducători: Flavia Yassin, Mara Marinescu

„Pictura lui Ștefan Ungureanu a fost o revelație pentru vizitatorii Muzeului Hărților și pentru mine. O pictură cu narațiune, profund analizată și subtil redată, lucrările sale merg cel mai bine însoțite de explicatiile lui, ce pendulează între povești biografice și concluzii ale unor studii de specialitate, atent observate.”

Cristina Adam Toma, director al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi

Catalogul lui Ștefan Ungureanu nu este un repertoar al lucrărilor sale recente, ci un alt obiect artistic, un produs al imaginației și tehnicii sale, dar unul care revelează metoda și logica din toate celelalte.

Adrian Lăcătuș, critic literar

„Practicând niște teme reputat nepopulare – «geografia», harta, teritoriul (vorba lui Houellebecq), modul în care ne apropriem, prin știință și tehnologie, peisajul –, Ştefan Ungureanu a reușit să fie unul dintre cei mai populari tineri artiști contemporani.”

Doinel Tronaru, jurnalist

„Opera lui Ștefan Ungureanu este un soi de eye candy în care zahărul se duce direct la creier. Privitorul ingenuu se poate bucura de realismul formelor și de uneltele grafice cu care artistul își construiește lucrările, dar pentru restul, endorfinele se eliberează treptat, după un proces de „privire critică” care presupune o contemplare similară cu înțelegerea unui text.”

Ioana Marinescu, curator H’art Gallery

„La Ștefan Ungureanu lucrurile continuă și sub aspect formal. Graficele și pseudo-hărțile care apar cu obsesivitate în lucrările lui nu sunt altceva decît proiecții sintetice ale cunoașterii.”,

Dan Popescu, galerist, H’art Gallery

„Nu indivizii anume, nu anumite personaje, cu poveștile lor personale, unice sau de cuplu îl preocupă pe Ștefan Ungureanu. El lucrează cu indivizi statistici într-un univers statistic: mereu în tablourile sale apar grupuri ample de personaje angajate/angrenate în diverse experiențe.”, Erwin Kessler, director MARe

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit