Organizarea și exercitarea profesiei de avocat

Organizarea și exercitarea profesiei de avocat

Editura
An publicare
2020
Nr. Pagini
300
ISBN
9786061809691

Descriere

Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. 550 teste grila pentru admiterea in avocatura

Lucrarea a fost conceputa ca un instrument menit sa faciliteze verificarea cunostintelor pentru examenul de primire in profesia de avocat. Aceasta a fost pregatita de autor in perioada imediat urmatoare promovarii examenului, avand proaspat in minte necesitatile unui student in perioada de pregatire, incercand a aduce plus-valoare prin acest atuu.
Parcurgerea acesteia exercitiu cu exercitiu si in ordinea partilor este un suport excelent in procesul invatarii, intrucat provoaca mintea la crearea de asocieri si momente de interogare si invatare pornind de la unitate la intreg. Pagina cu pagina, edificiul abstract si complex al Statutului si Legii profesiei de avocat este impartit in categorii si institutii, apoi in cadre de actiune, situatii-exemplu sau variante de verificare, in scopul parcurgerii atente si clarificatoare a acestora. 
Acest material reprezinta un sprijin relevant pentru intrarea pe prima poarta a intelegerii regulilor si principiilor de catre cei care vor sa imbratiseze profesia de avocat.
Din cuprins:
- 350 de grile sistematizate pe institutii juridice - 10 teste de simulare a examenului de admitere - Raspunsuri si explicatii

Puncte forte:
- module structurate care permit fixarea informatiei - evaluarea in mod prompt a gradului de acoperire a materiei prin intermediul intrebarilor de verificare - sublinierea aspectelor care necesita in continuare aprofundare
Recomandare:
Legislatia privind profesia de avocat

Despre autor:
Adrian-Mihai Zamfir este avocat in Baroul Bucuresti.

Pe aceeași temă