Ce admir la ceilalți? (planșă)

Ce admir la ceilalți? (planșă)

An publicare
2019
Nr. Pagini
1
ISBN
9786069454541

Descriere

Ce admir la ceilalti? contine plansa cu personaje pe scena si 10 stickere „flori", avand spatii destinate scrisului, unde copilul/ adultul va nota numele persoanei la care cel mic admira un aspect sau mai multe. Va incurajam sa le transmiteti copiilor ca si ceilalti sunt importanti, ca fiecare persoana are trasaturi unice si se pricepe mai bine la ceva anume, ca nimeni nu este perfect si, prin urmare, nu se poate ca ei sa obtina toate premiile, de exemplu, iar altii, nimic. Oamenii se completeaza prin ceea ce stiu sa faca, iar cand observam ca cineva are o trasatura fizica deosebita, e de preferat sa o recunoastem, sa o admiram si sa incercam sa aducem unele imbunatatiri la propria persoana, atat cat putem. Invidia ii semnalizeaza, de fapt, copilului, ca este deficitar intr-o anumita privinta, ca inca nu are/nu a devenit ce/cum si-ar dori el, iar pentru atingerea dezideratelor, se impune mai multa munca, mai multa implicare, corectarea unor comportamente etc. Altfel, simtindu-se nedreptatit si nefacand nimic concret in directia schimbarii sale, invidia se va accentua, va deveni nociva si ii va genera copilului un mare disconfort. 

Plansa este adecvata pentru orice copil pe care ne propunem sa il invatam sa isi gestioneze invidia, insa recomandam utilizarea ei inclusiv in scop preventiv; cei mici vor fi indemnati sa se felicite intre ei, sa se bucure cand ceva placut se intampla unuia dintre ei, cand le place un lucru pe care il are altcineva, iar ei nu sau inca nu etc.
  Beneficii: gestionarea invidiei, construirea unor interactiuni umane sanatoase, cresterea tolerantei la pierdere/insucces.

Mentiune: plansa poate fi utilizata si in cazul unor grupuri mici, pe care copiii le frecventeaza des - copiii sunt invitati la anumite intervale sa isi gaseasca insusiri frumoase, fapte pentru care sa se admire intre ei, atmosfera din grup devenind treptat, una prietenoasa, cordiala si datorita complimentelor pe care ei si le adreseaza, pe parcurs.

Include:
• 1 plansa, dimensiunea 425 x 300 mm
• 10 stickere flori, reutilizabile, dimensiunea 71 mm x 71 mm

Pe aceeași temă

Diana Mihaela Tenciu

Diana Mihaela Tenciu

Diana Mihaela Tenciu

Diana Mihaela Tenciu

Diana Mihaela Tenciu

Diana Mihaela Tenciu