O țară plină de eroi

O țară plină de eroi

Descriere

Carmen-Francesca Banciu surprinde în romanul ei problematica tranziției într-un limbaj poetic tulburător și un umor profund. Soarta prietenilor este reprezentativă pentru toți acei „eroi ascunși” pentru care a început o nouă eră odată cu prăbușirea comunismului. – Sigrid Brinkmann, Deutschland RadioÎn cartea lipsită de orice compromis a lui Carmen-Francesca Banciu, naratorul devine el însuși metafora dureroasă a unei transformări care a eșuat, a căutării unui adevăr până în ziua de azi nedescifrat și a istoriei care a fost manipulată. – Jan Koneffke, Der Freitag
La treizeci de ani după căderea Zidului și după schimbarea Europei de Est, lumea se află din nou la o răscruce. Avem nevoie de o nouă revoluție? Ce se întâmplă cu o societate după o tulburare istorică și după prăbușirea vechilor structuri?
Ce putem învăța din cărți? Pot cărțile să ne ajute să facem viitorul mai pașnic, să trăim mai bine? Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care cartea lui Carmen-Francesca Banciu are o mare relevanță până în prezent.[…] În căutarea adevărului: a fost kitsch, puci, război civil sau revoluție, un tânăr și enigmatic jurnalist, care în carte își spune „colecționarul”, ne conduce prin labirintul poveștilor de viață ale unui grup de prieteni cu vederi nonconformiste, adversari ai regimului; îi observă, le colectează mărturiile, folosește metode de investigație specifice fostei Securități, între altele înregistrându-și victimele în mod secret pe casetă.

Pe aceeași temă

Gheorghe Popa Lisseanu,Gheorghe Popa-Lisseanu

Nikos Kazantzakis,Nikos Kazantzakis

Mihai Opris

Simona Preda, Valeriu Antonovici,Simona Preda,Valeriu Antonovici

Pierre Lemaitre

Carmen Francesca Banciu

Carmen Francesca Banciu