Mistletoe Magic. Lacrima stejarului

0 ( 0 )
EDITURĂ:
AN EDIȚIE:
NR PAGINI:
460
ISBN:
9786064901712
BDCID:
00328127
Povestea din Lacrima stejarului se desfasoara in mare parte in Mistletoe Magic, un oras asezat la granita cu Scotia, unde tanara Kaya Brenner, o traducatoare de limba spaniola, este confruntata, rand pe rand, cu personaje si intamplari ciudate care-i interfereaza viata, obligand-o sa gaseasca explicatii, sa descifreze mistere, sa ia aminte la istoria lumii, cea stiuta ori nestiuta, iar in final sa contribuie prin propriile-i puteri la inlaturarea raului.
Ei i se alatura James Sinclair, personaj carismatic, plin de mistere, aducand cu sine taina altor timpuri. Acesta se arata mai intai a fi un fel de protector si mentor pentru Kaya, insa foarte rapid cei doi vor deveni eroii unei extraordinare povesti de dragoste. Si daca James si Kaya, alaturi de prietenii lor, sunt dedicati binelui, de partea cealalta li se opun maleficii Akanta, o femeie-vampir, foarte frumoasa, dar extrem de cruda, mereu gata sa ucida, si profesorul Niam Brody, devenit, din dorinta de putere, un vrajitor cu sufletul vandut. Miza acestei lupte dintre bine si rau o constituie fiola cu Sangele Sfant al Mantuitorului, aflata in Catedrala din Mistletoe Magic, miraculoasa marturie ‒ ce a dainuit vreme de aproape doua mii de ani ‒ a sacrificiului facut pentru salvarea omenirii, in numele iubirii.
  Firul naratiunii este amplu, cinematografic. Motivatiile multor intamplari vin din alte epoci, prilej de evocare a unor momente importante din istoria omenirii, cu atat mai mult cu cat si James, si Akanta sunt fiinte care transcend timpul, iar Kaya poarta „stigmatul” unei misiuni, inzestrata fiind cu o energie aparte. Lor li se adauga, povestitorul, spectaculosul scriitor Ernesto Calavera, pasionat de ocultism, si druidul Skip, adept al unei credinte, vechi de mii de ani, care atribuia vascului puteri miraculoase, primind de la stejar seva datatoare de viata.
  Exista multe simboluri interesante in aceasta carte, pe care cititorii cu siguranta le vor descifra, captivati de o poveste in care fictiunea se impleteste cu adevarul.
  O poveste nespusa inca a Sfantului Graal, o varianta "exclusivista" a modului cum a luat nastere primul vampir, James un personaj al prezentului, dar care l-a cunoscut pe Isus si a asistat chiar la rastignirea Lui pe cruce, moment vazut si povestit cu emotia copilului de atunci, un drum construit al fiolei aflate la Brugges, in Belgia, prin istoria reala, sunt numai cateva elemente ce te fac sa te intrebi - unde este de fapt adevarul!? Cat la suta este fictiune si cat la suta adevar?
  Romanul are mister, are iubire, actiune alerta, are happy-end, caci, asa cum multi stiu deja, fiola cu Sangele Sfant... a fost salvata, si ea se afla in siguranta la Bazilica Saint-Sang din Bruges!
 
Fragment din cartea “Mistletoe Magic. Lacrima stejarului” de Simona Tanasescu:   “- Ce sa vedem?  - Apa! Culoarea apei! s-a rastit Maya, aratand cu degetul aratator spre locul in care se afla Kaya.  Fetele erau reduse la tacere. Nuantele violacee se intalneau devenind un violet inchis care, spart de miscarile apei, raspandea raze roz-violocee... - Stati, nu sunt lacrimile ei! Probabil sunt culori ce ies din petatele de violete pe care eu le-am pus in apa, a spus la un moment dat Emma, destramand clipa de magie in care Maya crezuse.  Au respirat usurate. Din momentul in care Kaya rostise incantatia, Maya simtea ca trebuie sa isi priveasca prietena altfel. In ce fel, inca nu stia. Era doar urma unui gand nascut cu siguranta din incarcatura emotionala ce le-a coplesit cand s-a citit acel straniu legamant. Statea pe marginea cazii si, privind-o pe Kaya, incerca sa gaseasca o solutie rapida pentru a o putea ajuta.  La un moment dat, Kaya si-a ridicat privirea spre ea, a respirat usor si s-a bagat cu capul sub apa. Tinea ochii inchisi, iar din cand in cand pe suprafata apei se spargeau mici bule de aer, pe care le expira rar, parca spre a-si prelungi scufundarea cat mai mult cu putinta. De la suprafata o auzea doar pe Maya, vocea imperativa a acesteia, care ii cerea sa iasa. In mintea ei, Kaya cauta cu disperare sa poata simti din nou acea mana puternica din vis. Nici macar lipsa aerului nu a generat aparitia salvatoare, senzatia de eliberare din haosul unor trairi neintelese, ci doar a inecat-o. A iesit la suprafata. Inima-i batea cu putere, iar lipsa oxigenului ii provocase o tuse bolnavicioasa.  - Sunt bine, sunt bine, a asigurat-o pe Maya. - Slava Domnului ca vorbesti!, i-a raspuns fata, dandu-i un prosop cu care sa isi stearga fata. Spalata, pieptanata, parfumata, Kaya era hranita, pe rand, de prietenele ei. - Hai ca pot duce si singura furculita la gura, se revolta ea, si o usoara urma de zambet ii aparu pe fata.”   

Carti Fictiune Carti Literatura Carti Literatură Română Carti Beletristica Carti Proza Diversa Carti Fantasy și Sf

Comandă Cartea

Termeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2022 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit