Alba ca varul si cei 7 zugravi

Alba ca varul si cei 7 zugravi

Editura
An publicare
2017
Nr. Pagini
312
ISBN
9786069443071

Descriere

Zicând acestea, Inginera se apropie de masa pe care era așezată Oglinda fermecată, o ridică cu ușurință în aer și zise : - Oglindă, oglinjoară, care mai e dobânda ROBOR la trei luni prin țară ?
După care le făcu imediat cu ochiul celor doi zugravi și spuse în șoaptă:
- I-am dat întâi ceva ușor, să putem verifica și noi ce răspunde!
Și nu dură mai mult timp decât ar dura între momentul în care ai scăpăra un chibrit într-o găleată plină-ochi cu diluant și cel în care găleata ți-ar exploda între ochi că Oglinda fermecată răspunse cântat:
- La BNR, printre nenumărate alte minuni, dobânda ROBOR e doi la sută la trei luni.
Iar Albă ca Varul îi spuse triumfător:
- Vezi că te-am prins că minți? E 1,73. Am verificat personal în dimineața asta.
- Ce să-ți spun, m-ai dat cu cracii în sus - zise Oglinda cu dispreț. Normal că e 1,73, dar ia și fă tu versuri cu 1,73 dacă ești așa deșteaptă!”

„Complet înnebunit de spaimă și scăpat o secundă de sub supravegherea lui Valdostana, porcul a rupt-o la fugă. După o urmărire ca în filmele est-europene cu Armand Assante, într-o benzinărie din apropierea graniței, porcul a sărit pe bancheta din spate a unui Mercedes Maybach 600 și a dispărut pe vecie. Poliția a fost sesizată zadarnic.
Din cauza nefericitei situații statistice conform căreia 90 la sută din proprietarii de Maybach au ceafa lată și foarte groasă, ca să nu vorbim și de obraz, niciun polițist din lume n-a îndrăznit vreodată să oprească o astfel de limuzină, doar ca să se convingă dacă pasagerul din spate este om sau porc. ”

Pe aceeași temă

Doru Antonesi