Despre cele ce pot fi


Autor:

Etichete:

Editura:
Junimea - 2018 - 176 de pagini

ISBN:
9789733721932
BDCID:
00327785

Descriere

Cătălin Rojișteanu este un povestitor preocupat de înnoirea epicului, căutător de comori, ceea ce face ca frazele sale să curgă alert, cu vigilență și respect față de verb, iar temele, diverse și încercate, să alunece cu ușurință de la un registru la altul. Dar adevăratul său potențial se remarcă la nivel de personaje – bine alcătuite, uneori pe un șablon care evocă suprarealismul, ca abulicul Marcel.

Doina Ruști

Eu unul mă bucur că toate studiile astea militare, tehnice și manageriale nu i-au blocat imaginația. nici darul povestirii, care mi se par calități înnăscute. Și, să nu uit simțul detaliului, capacitatea evocativă și frazarea fără greș.

Bun venit în literatură, Cătălin Rojișteanu!

Liviu Antonesei

Proza lui Cătălin Rojișteanu ne propune aserțiuni situate în siajul stărilor de conștiință modificată, ce includ unele abstractizări revelatoare pe fondul problematicii întrebărilor existențiale. În acest context, reconectarea la universul mundan ia valori echilibrante. Observăm sinteza dintre evadarea în multiformul labirint al interiorității și viața care se viețuiește, conform sintagmei mateine, care camuflează atâtea enigme. Astfel e reliefat un halou oniric învăluind eclectismul vibrantelor teme abordate.

Octavian Mihalcea

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.