Dictionar de dans


Autor:

Etichete:

Editura:
Dacia Xxi - 402 de pagini

ISBN:
9786068256450

Descriere

Studii la Bucuresti cu Floria Capsali, A. Romanovski, N. Iacobescu. La Bucuresti danseaza la teatrele National, Odeon, Opera Romana, Alhambra, baruri de noapte cu program artistic, Armatei etc. Apoi la Cluj, rolul principal Ma-Li-Cen din Macul Rosu in premiera - 1951. Coregrafia Oleg Danovski; rolul principal feminin: Larisa Sorban. Tot la Opera Maghiara danseaza in coregrafie proprie dansul indian din Cocosul de Aur de Rimski-Korsakov etc.

La Opera Romana interpreteaza rolul Vrajitorului din Lacul lebedelor. Tot la Opera Romana din Cluj colaboreaza cu Vasile Capuseanu la realizarea spectacolului de mare succes De la Primitivism la Twist, interpretand dansurile titulare.

Autodidact, critic de arta (Steaua, Tribuna, Cronica, Mesagerul, Curierul, Tancsmuveszet - Budapesta, Revista Mea - Tel Aviv etc.), libretist - autor al baletului Ciuleandra dupa romanul lui Liviu Rebreanu; muzica de Carmen Petra Bascalopol - premiera la Opera Romana in 1987.

Romancier si publicist antitotalitar. Autor a 7 carti publicate printre care patru romane si Pagini din istoria baletului romanesc, Editura Dacia.

Este unicul scriitor iesit cu pensie de balerin.

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.