Secolul 21 - Sibiu, o capitala culturala

Secolul 21 - Sibiu, o capitala culturala

Autor
An publicare
2007
Nr. Pagini
390
ISBN
9789738817425

Descriere

„Exerciţiul cotidian şi spontan al culturii”Anul 2007 surprinde un oraş îmbibat de cultură, loc de întâlnire a culturilor, în care orice activitate obişnuită devine o manifestare artistică. Pentru Sibiu, exerciţiul cotidian şi spontan al culturii generează un efect secundar – normalitatea. Însuşi sloganul actual al Sibiului, „Tânăr din 1191”, este un aparent contrast absurd, un oximoron, care legitimează atât istoria oraşului, cât şi contextul modern al evoluţiei naturale a sibienilor.
Sibiul european păstrează încă imaginea de acum trei secole a celei mai bogate şi mai influente dintre cele şapte cetăţi transilvane, care era în acelaşi timp şi un centru al artelor şi culturii. Centrul istoric, de un şarm deosebit, alătură clădiri din perioade şi stiluri diferite – de la gotic şi Renaştere până la baroc şi Jugendstil – ca o adevărată cronică a celor opt secole de istorie a oraşului. Aceasta este „perla” oraşului, dar aici veţi descoperi şi locaţii care vibrează de tinereţe şi locuri moderne sau inedite unde să vă petreceţi şederea în Sibiu.
În 2000 era oraşul cu o economie în plină dezvoltare, un paradis al investitorilor, în 2004 era oraşul din inima Transilvaniei în care începeau cele mai mari lucrări de infrastructură din istoria post-decembristă a României, dintotdeauna a fost oraşul cu o ofertă turistică şi cu o bogată activitate universitară, iar în acest an este oraşul-model de europenism, oraşul cu cea mai variată viaţă culturală şi artistică, un oraş demn de titlul de Capitală Culturală Europeană.KLAUS JOHANNIS
Primarul Municipiului Sibiu

Pe aceeași temă