Maimute in haremul noptii

Maimute in haremul noptii

Editura
An publicare
2010
Nr. Pagini
258
ISBN
9789738757561

Descriere

Romancier de incontestabila originalitate, Serban Tomsa este o prezenta insolita in peisajul literelor romanesti. Avand ferma convingere ca un scriitor nu trebuie sa traiasca printre scriitori, Tomsa isi duce existenta departe de lumea dezlantuita, intr-un catun obscur (Gratia, jud. Teleorman), unde isi concepe romanele in nesfarsitele dupa-amiezi de vara, cand acele ceasornicelor uita sa se mai roteasca si realitatea se confunda cu fictiunea.Dupa ce "Biblioteca lui Noe" s-a bucurat de o calda primire din partea unor voci autorizate ale literaturii romane contemporane: C. Toiu, Al. Cistelecan, I. Stratan, G. Geacar, C. Magura, romanul "Maimute in haremul noptii" confirma impresia de frapanta noutate, pe care o lasa proza acestui autor. Propunand o noua formula narativa, volumul tine de cea mai fierbinte actualitate. Tranzitia, capitalismul de carton si evenimentele politice sunt prinse intr-un scenariu epic captivant.
Ingenios construit, scris intr-un ritm alert, cu o inspirata deschidere catre fantastic, romanul "Maimute in haremul noptii" se citeste cu sufletul la gura. Prin stilul spumos, prin cultivarea nonconformismului si prin devierea catre absurd Serban Tomsa pare a fi un Boris Vian autohton.

Pe aceeași temă

Şerban Tomşa

Şerban Tomşa

Şerban Tomşa

Adina Popescu,Adina Rosetti,Bogdan Alexandru Stanescu,Cosmin Perta,Marian Ilea,Matei Florian,Şerban Tomşa,Simona Sora,Ştefan Caraman,Stelian Muller