Povestea porcului: Carte + CD

Povestea porcului: Carte + CD

Autor
Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
ISBN
5948375003958
Categorii

Descriere

Roman grafic de Xenia Pamfil, după o adaptare radiofonică de Emil Ganciu.Care este puterea poveştii? Oare este aceea de a ne arăta puntea spre o altă lume, în care înţelepciuinea e încapsulată în simboluri? Care este rostul ei ascuns, căutat de milenii de generaţii de copii? Ion Creangă ar spune, ca Împăratul din „Povestea Porcului“: „trebuie să fie ceva neînţeles de mintea noastră“.
Neînţeles rămâne miezul poveştii, dincolo de înşiruirea de fapte, personaje şi obiecte magice, până când descoperi că toate acestea ne oferă seminţe roditoare de înţelepciune: îndrăzneala, încrederea, acceptarea unei realităţi dincolo de cea materială, puterea imaginaţiei. Toate acestea sunt tezaurizate în poveştile de pretutindeni.
Ion Creangă a cules-o dintre poveştile româneşti şi pe aceasta, „Povestea porcului“.
Editura Casa Radio a ales o înregistrare Radio România din mai 1964, cu adaptarea radiofonică de Emil Ganciu şi regia artistică a Elenei Negreanu. A mai pus la treabă talentul de grafician al Xeniei Pamfil şi vă oferă acum acest audio-book cu bandă desenată, spre bucuria cititorilor şi ascultătorilor de toate vârstele.

Pe aceeași temă

Ion Creanga