Leviatan

Leviatan

Autor
Editura
An publicare
2009
Nr. Pagini
312
ISBN
9789734705597

Descriere

„Acum sase zile, un om a sarit in aer pe marginea unei sosele din nordul Wisconsin-ului.” Asa incepe povestea pe care Peter Aaron o spune despre prietenul sau cel mai bun, Benjamin Sachs. Sachs avea un mariaj pentru care Aaron il invidia si o minte pe care acesta din urma o admira. Si apoi, dintr-odata, dupa o cadere ce i-a fost aproape fatala – care s-ar putea sa fi fost intentionata sau nu –, Sachs dispare. Iar Aaron trebuie sa puna acum cap la cap detaliile vietii lui Sachs care l-au dus la moarte. Singurul sau scop este de a spune adevarul si de a-l pastra, inainte ca investigatorii cazului sa inventeze o varianta a lor.
„Stilul elegant in care Auster isi construieste subiectul, jongleria sa cu idei si placerea senzuala cu care scrie te fac sa nu lasi cartea din mana.”
Chicago Tribune Paul Auster (n. 1947) este o personalitate a spatiului literar american si francez, scriitor prolific, eseist, romancier, poet si scenarist. Numit „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres”, Paul Auster imbina armonios artele, fiind autorul scenariilor pentru filmele Lulu on the Bridge si Brooklyn Boogie. Alte scrieri de succes international: Trilogia New Yorkului (1987), Palatul lunii (1989), Mr. Vertigo (1994), aparut deja la Editura Paralela 45 în 2003, Tombuctu (1999). Romanele sale au fost traduse in peste treizeci de limbi.

Pe aceeași temă

Boris Akunin

Ignacio Iturralde Blanco

Daron Acemoglu,James A. Robinson

Thomas Hobbes

Paul Auster

Paul Auster

Paul Auster

Paul Auster