Teste de geografie pentru gimnaziu - clasa a VI-a/Dorina Cheval, Lucian Serban, Constantin Dinca, Viorel Paraschiv

Teste de geografie pentru gimnaziu - clasa a VI-a/Dorina Cheval, Lucian Serban, Constantin Dinca, Viorel Paraschiv

Descriere

• Lucrarea „Teste de geografie pentru gimnaziu. Clasa a VI-a” reprezinta un adevarat suport de instruire, menit sa ofere utilizatorilor sai (elevi si cadre didactice) un sprijin real in asimilarea continuturilor propuse de programa scolara in vigoare si in dezvoltarea de competente.
• Succesiunea testelelor respecta structura continuturilor din programa scolara si acopera urmatoarele capitole: Test initial, Europa – caracterizare fizico-geografica, Europa – caracterizare generala economico-demografica, Regiuni si tari, Europa Centala, Europa de Sud (Mediteraneeana), Europa de Est, Europa de Vest (Atlantica), Europa de Nord, Test sumativ.
• Fiecare unitate de invatare are, in deschidere, o sinteza care esentializeaza informatiile teoretice referitoare la fenomenele geografice din spatiul respectiv, in continuare fiind proiectati itemi care valorizeaza gandirea critica, comparatia, problematizarea, eseul structurat sau liber, schemele logice sau elementele de joc didactic (aritmogrif), abordari comparative privite prin prisma diferentierilor geografice regioanle.
• Fiecare test, care este proiectat pe doua pagini, este insotit de un sugestiv si util suport grafic si cartografic, menit sa ofere utilizatorilor o gama cat mai larga de situatii-problema. Ilustratiile, fie ca este vorba de harti mute, de harti fizice sau politice, de fotografii, scheme sau grafice (de tipul climogramelor, piramidelor de varsta, graficelor procentuale etc.) sunt clare, atractive, in conformitate cu nivelul de varsta si de intelegere al elevilor, fiind un real suport in evaluarea corecta a acestora.

Pe aceeași temă

Dorina Cheval

Dorina Cheval,Constantin Furtuna

Dorina Cheval,Sorin Cheval,Aurelian Giugal,Monica Cristina Parlog,Constantin Furtuna

Dorina Cheval,Sorin Cheval,Aurelian Giugal,Monica Parlog,Constantin Furtuna

Clasa 12,Monica Cristina Parlog,Dorina Cheval,Sorin Cheval,Aurelian Giugal,Constantin Furtuna