Casa minimalista

Casa minimalista

Descriere

Casa minimalista. Ghid pentru o viata bine gandita si ordonata

Exista o Cale si un rost proiectate divin special pentru tine. Uneori, multimea obiectelor din jurul tau si grijile care vin la pachet cu ele iti incetoseaza drumul si te fac sa te simti depasit de probleme. Iar dezordinea din interior ti se reflecta si in exterior...
  Joshua Becker, unul dintre cei mai influenti sustinatori ai minimalismului, te conduce intr-o calatorie deopotriva interioara si exterioara, intrucat gandurile tale se reflecta in toate mediile in care ajungi. Prin cartea lui Casa minimalista, el iti arata cum sa decizi ce sa pastrezi si ce sa arunci, atat din locuinta ta, cat si din gandurile si obiceiurile tale. Ca urmare, obtii doua beneficii printr-un singur gest: iti simplifici stilul de viata si scapi de problemele ce stau la baza acumularii excesive.
  Scopul minimalismului nu este doar crearea unui spatiu de locuit mai primitor, ci si transformarea gandirii tale, ca sa ai o viata mai implinita si mai productiva in lume.
Fragment din cartea "Casa minimalista" de Joshua Becker

"Insa chiar cand copiii ajungeau pe punctul de a renunta, copacii se rareau si dadeam peste cate un punct de belvedere minunat. Din fiecare puteam zari frumosul varf de granit al muntelui - destinatia noastra - la distanta. Faceam poze, ne odihneam un pic, dupa care, cu forte proaspete, ne vedeam mai departe de drum. Obiectivele ne modeleaza - si tot ele ne schimba. Telurile pe care le avem in viata ne determina actiunile pe care le intreprindem si cat de dificil ne va fi sa le atingem. Stim ce urmarim si ne stabilim prioritatile in functie de obiective. Cata vreme nu le scapam din ochi, nu exista riscul de a face pasul inapoi sau de a rataci drumul. Metoda de reorganizare minimalista a caminului pe care o sustin este una practica, dar si plina de sens. Ne ajuta sa ne atingem visurile, obiectivele, dorintele. Nu e vorba doar despre libertatea de a te desprinde de lucruri inutile, ci despre libertatea de a avea o viata mai buna. Casa minimalista este locul unde te intorci cu bucurie si care te inspira atunci cand pleci... Dar depinde de tine felul exact in care casa va deveni pentru tine atat de confortabila si de ce ai nevoie sa vezi in ea o rampa de lansare catre lumea Iarga. Indiferent de motivele pentru care alegi o restructurare ininimalista a casei tale, important e sa ai cateva obiective clare - sa vezi „varful muntelui". Fiindca te vor astepta momente in care drumul va fi abrupt si stancos, te vei simti descura-jat si vei dori sa renunti. In acele clipe, va fi important sa-ti reamintesti ce te motiveaza sa detii mai putine lucruri. Toti cincisprezece am reusit sa ajungem pe Harney Peak. Si tu poti parcurge intregul drum catre obiectivele minimaliste pe care ti le-ai stabilit. Iar dupa ce ajungi in varf, iti vei putea stabili obiective si mai inalte!"

Pe aceeași temă

Joshua Becker