Proiectul unei limbi universale

Proiectul unei limbi universale

Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
452
ISBN
9786069963548

Descriere

Proiectul unei limbi universale. Istoria clopotelor de la origini

Sa ne lamurim de la inceput: aceasta NU este o lucrare stiintifica, ci un inventar de subiecte pe aceeasi tema. Sau, daca vreti, o incizie in istoria lumii pentru a ma lamuri in primul rand pe mine despre momentul de aparitie, confectionarea si utilizarea unui obiect care a fost mai intai unealta si abia mai apoi obiect de cult sau decorativ. Eu nu am o atestare profesionala specifica domeniilor cercetarii, al campanologiei sau al istoriei civilizatiilor, dar ma consider foarte bine informat ca rezultat al unui demers de documentare si de investigare complex, purtat pe durata a 23 de ani din onoranta postura a unui colectionar.
Am inceput cu multi ani in urma [1996] sa colectionez clopote, clopotei, talangi si zurgalai din tara si strainatate, din zonele in care am avut sansa sa calatoresc de-a lungul timpului. Achizitionate din anticariate sau de pe piata libera, primite de la prieteni sau colegi, acestea s-au transformat in timp intr-o colectie al carei profil l-am dirijat si restrictionat catre o larga varietate tipologica, menita sa acopere un numar cat mai mare de zone culturale din lume, evitand repetitile dar pastrand asemanarile care evidentiaza abordari similare pe meridiane diferite.
Colectia mea aduna in prezent peste 500 de piese si este apreciata in cercurile de specialitate ca fiind una dintre cele mai complexe din lume din punct de vedere al diversitatii si vechimii pieselor care o compun. - [Cuvant inainte a autorului], prof. Ovidiu Oana-Parau, martie 2019

Pe aceeași temă

Ovidiu Oana Parau

Ovidiu Oana Parau

Ovidiu Oana Parau

Ovidiu Oana Parau

Ovidiu Oana Parau