Bastanii

Bastanii

Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
560
ISBN
9786060490449

Descriere

Cand ne vine randu intram toata compania. Stoleru Zbiara: "Gaze!" si ne lasa pe cont propriu. Avem 7 secunde sa ne punem mastile. Maioru Pastalac, seful Chimistilor rupe fiola de Cloropicrina de 150 ml si dispare.
Cloropicrina este unul din STL-urile folosite de nemti in primul razboi mondial. Este un gaz lacrimogen care provoaca, printre altele, si stari de voma. Dupa 5 minute ies afara pe branci. Cand, reusesc sa imi smulg masca vad roiuri de muste rosii, fugarind roiuri de muste albastre care la randul lor sunt fugarite de muste verzi. Balele mi se impletesc duios cu mucii si simt stomacul lipit de amigdale. Tusesc sec vreo 2 minute pana mi se umfla ochii ca doua faruri de Mobra. Langa mine Kiss vomita fara pauza. Ultima sarja ii iese pe nas. Tomberon care are ochii tiviti cu rosu arata cu degetu in voma lu Kiss:
- Carnat, cozonac si alte chestii nepermise de regulament. Hoasca iar a primit pachet de acasa si merge pe burta. Dumnezeu, manca-i-as curu Iui, le vede pe toate si le plateste pe toate. In ochii , congestionati i se infiripa ceva care seamana a promisiune.
La pranz ma incapatanez sa mananc ceva doar asa ca sa am ceva in stomac. E ca si cum as manca boruri de palarie si as bea spalatura de vase. (fragment din Bastanii)    

Pe aceeași temă