Bunatati pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna
Descriere
Perioada sarbatorilor de iarna se intinde de la Craciun pana la Sfantul Ion. In acest timp se manifesta o sumedenie de traditii, obiceiuri si datini. Intervalul dinaintea Craciunului este dedicata impodobirii caselor, a bradului si a pregatirilor culinare. Taierea porcului inainte de Craciun si folosirea carnii pentru preparate reprezinta o indeletnicire straveche. Masa de Craciun este cea mai bogata de peste an, iar carnea de porc, vedeta ei. Chiar daca retetele bucatelor difera de la o regiune la alta, de pe masa romanilor sunt nelipsite preparate precum: caltabosii, toba,piftia (racitura), carnatii, sarmalele, friptura de porc, cozonacii etc. Gospodinele se pregatesc cu minutiozitate, pentru a avea parte de bucate alese la masa festiva. Toate acestea sunt pregatite cu mult drag pentru aceste zile de sarbatori, ce se vor petrece in primul rand alaturi de familie si abia apoi alaturi de prieteni. In cuprinsul acestei carti, prezentam retete traditionale nelipsite de pe masa Sarbatorilor de iarna: preparate din carne de porc dar si retete cu preparate din carne de pasare, peste, vita, legume, paste si retete de dulciuri dintre cele mai alese.