Managementul Resurselor Umane


Autor:

Etichete:

Editura:
Institutul European - 2002 - 248 de pagini

ISBN:
9736112144
BDCID:
00325308

Descriere

Aveti in mina un ghid practic de gestiune a personaulului firmei (inclusiv instrumentele si metodologia utilizarii lor) si un ghid de cunoastere si conducere a angajatilor. Primul este cel al directorului de personal; al doilea se adreseaza deopotriva managerului si salariatului. Partea intii a cartii propune chestionare, scale de evaluare, modele de fise finale si metode de aplicare si valorificare a datelor culese cu ajutorul acestor instrumente. Partea a doua ofeta posibilitatea perfectionarii relatiilor interpersonale prin formarea unor abilitati necesare: de cunoastere psihologica a persoanei; de mentinere a unui climat psihosocial pozitiv; de rezolvare creativa a problemelor; de conducere eficienta prin adaptarea la situatie.
Autorii

Sint intrebari firesti pe care vi le puneti in acest moment. Noi v-o recomandam pentru ca:


1. Aveti in mina un atit un ghid practic de gestiune a personalului firmei, inclusiv instrumentele necesare, insotite de metodologia utilizarii lor, cit si un ghid de cunoastere si conducere a angajatilor. Daca ocupati sau aspirati la o functie care presupune conducerea unor angajati, deci daca sinteti director de personal, sau insusi conducatorul organizatiei (firma sau institutie), ori va plasati pe orice treapta ierarhica de conducere si aveti subordonati, atunci aceasta carte poate deveni un prim GHID PRACTIC in administrarea personalului, implementarea politicilor legate de personal, explorarea si anticiparea schimbarilor viitoare si integrarea resurselor umane intr-o strategie globala de dezvoltare a firmei.

 2. Va fi un prim ghid pentru dumneavoastra, pentru ca el ofera informatiile si instrumentele necesare pentru realizarea a patru demersuri de baza in gestiunea personalului: analiza posturilor /functiilor, realizarea examenelor de selectie profesionala, evaluarea curenta a personalului si analiza climatului socio-profesional. Ulterior acestui ghid va aparea, (sau cel putin figureaza in intentiile noastre cele mai plauzibile) un al doilea ghid, care va va oferi informatii noi si instrumente noi, pornind de la cele deja prezentate si va va propune proceduri mai sofisticate de management al personalului, pe teme ca: motivarea si implicarea personalului, managementul culturii al imaginii firmei, gestiunea carierei etc.

 3. Instrumentele pe care vi le punem la dispozitie sint rodul muncii noastre din ultimii ani, in incercarea de a oferi servicii de consultanta firmelor si institutiilor cu care am colaborat. Va oferim seturi complete de instrumente pentru analiza postului/functiei si pentru analiza climatului socio-profesional. Aceasta inseamna ca puteti aplica aceste proceduri folosind instrumentele pe care vi le punem noi la dispozitie, fara a va cere sa platiti dreptul de utilizare a lor (copyright). Datorita complexitatii demersurilor de selectie profesionala si de evaluare a activitatii profesionale, in acest volum va punem Ia dispozitie seturi partiale de instrumente si exemple de instrumente pe care puteti sa le folositi in activitatea dumneavoastra. in acelasi timp, va stam la dispozitie daca aveti dificultati sau nelamuriri in aplicarea acestora, sau daca doriti mai mult de atit. Ne puteti contacta la e-mail tconst@uaic.ro

 4. Daca s'inteti sef sau un salariat obisnuit, cartea va poate fi un ghid psihologic si un manual de antrenament. Ca ghid psihologic, ea va dezvaluie indiciile, cheile, sau aspectele expresive ale personalitatii, prin care puteti patrunde in psihologia persoanei ...


Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.