Prima zi de gradinita: Uau, ma simt super! + Brr, mi-e frica!

Prima zi de gradinita: Uau, ma simt super! + Brr, mi-e frica!

Descriere

Prima zi de gradinita contine doua povesti:
  • Prima zi de gradinita: Brr, mi-e frica!
Este povestea unei fetite extraordinare, Alis, care nu a fost pregatita pentru prima zi de gradinita. Ea crede ca este parasita de mama ei, pentru ca a facut trasnai, si are multe emotii negative pe care nu stie cum sa le gestioneze. Zanuta-Scanteiuta apare langa ea si o ajuta, prin intrebari clarificatoare si explicatii, sa descopere alte emotii legate de aceasta provocare din viata ei.   Uau, ma simt super!   • Uau, ce super ma simt
Este povestea unui baietel, pe nume Tudor, care este pregatit din timp pentru prima zi de gradinita. Mama se joaca cu el de-a gradinita, ii explica ce inseamna sa stea cateva ore acolo si cum sunt ei amandoi legati de "Firul Iubirii". Datorita unei comunicari bune, Tudor isi gestioneaza foarte bine emotiile si traieste o aventura fantastica alaturi de Iubirica si iubirieni, de la care invata niste lectii foarte pretioase.
Ilustratii de Iulia Ignat


Fragment din cartea "Prima zi de gradinita: Brr, mi-e frica!" de Adriana Nicoleta Zamfir si Iulia Ignat:

"Alis a vazut o Zanuta de Lumina. - Cine esti tu? a intrebat Alis in soapta. - Eu sunt Zanuta-Scanteiuta, a spus minunata faptura, asezandu-se pe bratul fetitei. Observ ca esti tare trista si plangi. Ce s-a intamplat? - Mami m-a lasat aici si a plecat. - Stii ce este aici? Stii unde esti? - Da, la gradinita. - Asa este. Aici esti la gradinita. Cum ti se pare acest loc? - Este mare si infricosator. Sunt multe jucarii. Sunt copii multi. E galagie. Si o mama. - O mama? - Da, un fel de mama pentru toti copiii. Dar eu o vreau pe mami a mea, cea adevarata. - Micuta printesa, crezi ca mama ta nu va veni sa te ia mai tarziu?"  

Pe aceeași temă

Adriana Nicoleta Zamfi