Mussolini si Hitler

Mussolini si Hitler

Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
384
ISBN
9789737363961

Descriere

Aceasta abordare originala permite sa se concluzioneze ca intalnirile-cheie dintre cei doi conducatori au contribuit la cimentarea relatiei dintre fascism si nazism.   Intre anii 1934 si 1944 Hitler si Mussolini s-au intalnit de numeroase ori, expresie a unei relatii puternice, cu profunde implicatii in viata politica a tarilor pe care le conduceau. Cu toate ca Germania hitlerista este considerata o mai mare putere in raport cu Italia lui Mussolini, autorul Christian Goeschel demonstreaza in aceasta lucrare cat de mult a fost subestimata influenta dictatorului de la Roma asupra aliatului sau de la Berlin.

Goeshel utilizeaza si surse din afara istoriei politice pentru a-i contura portretul lui Mussolini ca fiind cel al unui lider care a influentat puternic deciziile lui Hitler, nefiind nici pe departe un bufon usor influentabil, asa cum in mod eronat, s-a acreditat. Constatarile lui Christian Goeschel provin de la o autoritate in materie, acesta fiind titular al catedrelor de istorie a Europei moderne la universitatile din Londra, Manchester si Universitatea Nationala Australiana. De asemenea, a colaborat cu Institutul Universitar European din Florenta.

Cartea Mussolini si Hitler reprezinta un studiu excelent pentru oricare persoana interesata de istoria fascismului in Europa, desfasurarea Celui de Al Doilea Razboi Mondial si despre sistemele de conducere dictatoriala.

Pe aceeași temă