Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?

Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?

Autor
Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
240
ISBN
9786065875401

Descriere

Capcanele mancatului emotional. Slabitul – o provocare fizica sau mentala?

Adopta o strategie de schimbare consecventa la nivel fizic, emotional si mental!   Dr. Laura Ene iti impartaseste experienta ei personala si profesionala in privinta scaderii in greutate si a schimbarii stilului de viata. Daca iti aliniezi corespunzator planurile mental-emotional-spiritual, acest echilibru se va regasi si in planul fizic.   Cercetatorii in domeniul nutritiei estimeaza ca 95% dintre diete esueaza din cauza mancatului pe fond emotional sau din cauza altor tipare problematice de comportament alimentar. De cele mai multe ori, dietele dau gres din cauza ca ofera sfaturi nutritionale logice care functioneaza numai daca ti-ai constientizat deja obiceiurile alimentare. Insa isi pierd puterea atunci cand in proces intervin emotiile, care cer o recompensa imediata, adica alimente bogate in calorii si sarace in nutrienti. De aceea, merita sa inveti sa aplici alte modalitati pentru a-ti exprima si controla mai bine emotiile si reactiile.   In anii (peste 15 deja) de activitate ca medic diabetolog si nutritionist, Dr. Laura Ene a inteles importanta aspectelor psihologice pe care le presupune orice proces de schimbare. In aceasta carte vei regasi informatii, tehnici si recomandari imprumutate din psihologie, dezvoltare personala, programare neuro-lingvistica, din surse selectate cu grija si testate in profunzime, adaptate la domeniul nutritiei si stilului de viata sanatos. Temele si exercitiile din sectiunile „Raspunde sincer!“ sau „Incearca si tu!“ iti vor deschide perspectiva de care ai nevoie pentru a-ti planifica succesul, astfel incat niciun detaliu sa nu ramana la voia intamplarii.   Cartea te va ghida pentru a obtine rezultate concrete si pe cantar, nu numai in starea de spirit sau la nivelul de energie cu care intampini fiecare zi. Sfaturile, recomandarile si trucurile oferite iti pot face mai usoara sarcina de organizare a meselor zilnice. Pentru mai multe informatii din acest punct de vedere, poti parcurge in paralel Capcanele dietelor. Dieta pe viata sau stil de viata?, prima carte semnata de Dr. Ene.   Capcanele mancatului emotional nu se adreseaza numai celor interesati in mod direct de schimbarea stilului de viata si de slabit, ci si celor care ii pot consilia si sustine pe acestia – prieteni, familie, antrenori, medici, asistente medicale, medici de familie, specialisti in life coaching.   O carte precum cea pe care o citesti acum, semnata de Laura Ene, este mai mult decat necesara pentru a intelege legatura dintre suflet, minte si corp. – Cristian Olteanu, psihoterapeut   A sosit momentul sa incerci altceva. Daca faci mereu acelasi lucru, nu vei ajunge la un rezultat diferit. Numai schimband unghiul din care privesti problema, ai toate sansele sa schimbi si deznodamantul povestii tale. Ai grija de tine, fii bine cu tine! – Dr. Laura Ene
Fragment din cartea "Capcanele mancatului emotional" de Laura Ene

"Respecta mesele principale.   Serveste micul dejun inainte de ora 10, pranzul nu mai tarziu de ora 15 si cina pana la ora 20. Trebuie sa subliniez ca micul dejun este regele tuturor meselor zilnice pentru ca in prima parte a zilei poti manca toate alimentele care iti plac, iti poti face poftele. Pana seara ai timp sa consumi caloriile acumulate, fara a risca sa se depuna, iar daca nu face inca parte din programul tau, ar fi minunat sa il incluzi de acum. De asemenea, ia in considerare faptul ca masa principala a zilei este pranzul, nicidecum cina, care ar trebui programata cu cel putin trei ore inainte de culcare.   Nu manca zahar, glucide (carbohidrati) dupa ora 18.   Desi ar fi ideal, este extrem de dificil sa nu mai mancam deloc dupa aceasta ora, in conditiile in care atunci suntem inca la serviciu, in trafic, la cumparaturi si ziua inca nu se apropie de final. Dar iti recomand sa nu mai mananci deloc glucide dupa ora 18: paine, fainoase, cereale, mamaliga, orez, gris, bulgur, quinoa, paste, taitei, cartofi, boabe (mazare, porumb, fasole, naut, linte, soia) si fructe. Daca nu mai urmeaza activitati fizice intense dupa astfel de mese, deci nu le dam ocazia de a se transforma in energie, raman alaturi de noi pe termen lung, sub forma de depozite adipoase in jurul taliei si pe coapse.   Nu ciuguli intre mese.   Bucura-te de mesele principale consumand alimente satioase, de calitate, pe care sa le savurezi pe indelete, cu placere. Dar nu iti cheltui bugetul zilnic de calorii pe rontaieli sau ciuguleli. Am scris si am spus aceasta fraza de nenumarate ori si voi apela la ea de oricate ori este nevoie: ciugulitul este cel mai daunator dintre toate obiceiurile alimentare pe care le-am studiat pana acum. Renunta si la gustarile intermediare, care au neajunsul de a te pastra mereu in legatura directa cu mancarea, ispitindu-te sa iti depasesti bugetul zilnic de calorii."

Pe aceeași temă