Animale fantastice și unde le poți găsi

Animale fantastice și unde le poți găsi

Descriere

Universul Harry Potter: Animale fantastice si unde le poti gasi de Newt Scamander   Animale fantastice si unde le poti gasi, compendiul clasic al lui Newt Scamander despre creaturi magice, a incantat generatii intregi de vrajitori. Acum, cu ajutorul acestei editii aduse la zi, cu un cuvant-inainte scris de Newt insusi si incluzand sase noi animale putin cunoscute in afara comunitatii vrajitoresti din America, au si mageamiii sansa de a descoperi unde traiesc Pasarile Tunet, ce mananca Pompopufii si de ce obiectele stralucitoare trebuie intotdeauna tinute departe de Sterpilici.   Drepturile de autor pentru aceasta carte vor ajunge la Comic Relief si Lumos, ceea ce inseamna ca leii tai vor infaptui minuni dincolo de puterile oricarui vrajitor. Daca simti ca e un motiv insuficient sa te desparti de banii tai, sa nu pierzi totusi speranta ca vrajitorii aflati in trecere vor simti ceva mai multa mila daca te vor vedea cumva atacat de o Manticora.
Fragment din "Animale fantastice si unde le poti gasi, compendiu clasic de Newt Scamander" de J.K. Rowling:

"CE ESTE UN ANIMAL?

Definitia „animalului" a iscat controverse de-a lungul secolelor. Desi poate parea surprinzator pentru unii dintre elevii care participa pentru prima data la ore de Magizoologie, chestiunea se clarifica daca ne luam ragazul de-a analiza trei tipuri de creaturi magice.  Licantropii isi petrec cea mai mare parte a timpului ca oameni (vrajitori sau Mageamii). O data pe luna, insa, acestia se transforma in animale cu patru picioare, salbatice si cu intentii criminale, lipsite de constiinta umana.
Obiceiurile centaurilor nu seamana cu cele ale oamenilor; ei locuiesc in salbaticie, nu folosesc imbracaminte, prefera sa traiasca departe de vrajitori si Mageamii si, totusi, sunt la fel de inteligenti ca acestia.
Trolii au infatisare omeneasca, umbla pe doua picioare, pot fi invatati cateva cuvinte simple si, totusi, sunt mai putin inteligenti decat cel mai greu de cap unicorn si nici nu au puteri magice, in afara de o forta extraordinara, nefireasca.
Intrebarea ce se pune acum este: care dintre aceste creaturi este o „fiinta" - adica o creatura ce ar trebui sa beneficieze de drepturi legale si sa aiba un cuvant de spus in privinta guvernarii lumii magice - si care este „animal"?
Primele incercari de incadrare a creaturilor magice in categoria „animalelor" au fost extrem de grosolane. In secolul al XIV-lea, Burdock Muldoon, Mai-marele Sfatului Vrajitorilor, a decretat ca orice membru al comunitatii magice care umbla pe doua picioare va primi statutul de „fiinta", iar restul vor fi considerati „animale"."

Pe aceeași temă

J.K. Rowling